Foto: Emelie Berg

Återträff med Erik på Ica!

Nu var det snart ett år sedan ni tog över butiken här i Hallen, så jag tänkte stämma av lite med dig och se hur tankarna går.

Hur känns det?
– Det känns jättebra, det är roligt och full fart hela tiden. Jag har inte ångrat detta en enda sekund.

Blev det vad ni hade hoppats på?
– Ja det blev det, till och med bättre! Jag och personalen kommer väldigt bra överens och de är otroligt duktiga. Jag har blivit bra bemött av ortsbefolkningen och känner att det är kul när de kommer in och surrar. Det är mycket av det sociala som gör detta jobb roligt.

Har ni stött på några problem på vägen?
– Nej faktiskt inte, inget jag kan komma på nu på rak arm.

Trivs ni och känner att ni blivit ett med byn nu?
– Ja, då ortsbefolkningen är så trevliga, sociala och öppna är, det lätt att ”lära känna” dem och på så sätt bli ett med byn.

Ser planerna lika ut nu som då? Eller har något tillkommit eller strukits?
–Jag anser att planerna ser lika ut, vi fortsätter med det lokala och ekologiska. Även Atg, Posten och Apotek med mera flyter på som vanligt. Vi jobbar ju även med det säsongsbetonade så de upp till fjälls och turisterna känner sig nöjda och vill titta in i vår butik även dem. Men framförallt för att ortsbefolkningen ska kunna hitta det mesta de söker här på hemmaplan.

Verkar kunderna nöjda med det sortimentet som är?
– Ja, det tycker jag. Kommer en kund med önskemål att ta hem en vara så försöker vi lösa det. Går det inte lösa i praktiken så hjälps vi åt för att hitta en lösning genom ett eventuellt alternativ istället. Så är det något ni saknar så är ni välkomna att fråga! Vi har ett rörligt sortiment för att följa trenden, det kommer ju hela tiden nya saker som kan vara intressant för butiken.

Kommer Erika också att börja jobba här snart?
– Just nu är Erika mammaledig med våran dotter Ella på sex månader. Hon kommer nog vara hemma ett år till men efter det är tanken att hon ska jobba lite här i butiken. Hon jobbar lite nu med, fast bakom kulisserna med lite pappersarbete. Efter mammaledigheten kommer det troligtvis bli en kombination av Erikas sjuksköterskejobb och butiken, men exakta planer kommer nog visa sig. Nu fokuserar vi på vintern och hoppas det blir en bra sådan, så att turisterna lockas upp till fjälls och kommer in i butiken på genomresan.
Tittar man ut idag så ser det faktiskt lovande ut än så länge.

Skribent, fotograf och allt-i-allo på 321an.se.
E-post: emelie@321an.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an