Regeringsskifte och framgång för Sverigedemokraterna EXTRA BILDER

Vallokalen på Bjurgården i Hallen hade öppet kl 8-20. Som ni vet ökade den totala röstningen i år jämfört med förra valet. Bra för demokratin!

Många tycktes också rösta på själva valdagen, vilket också märktes på Bjurgården där valförrättarna hade en jämn ström av röstande att serva hela dagen. Redan till lunch hade man tagit emot ca 140 röstande och fått sig tillsänt 280 förtidsröster. Ordförande i vallokalen var Börje Johansson som haft uppdraget sedan mitten av 90-talet. Dessutom fanns det två valförrättare på plats: Anna Persson som hade det uppdraget för första gången, och Maria Carlsson som har varit med vid två riksdagsval; ”sammanlagt fem val med kyrko- och EU-val” sa Maria.

I Marby socken kunde folket förtidsrösta i sockenstugan i Gärdsta som hade öppet till kl 19. De rösterna skulle sedan fraktas till vallokalen i Hallen. Nu vet vi hur det gick och visst blir man lite orolig av att ett främlingsfientligt parti lockar så många väljare. Nu måste fler partier bestämma sig för vad som är viktigast-att hålla fast vid blockpolitiken eller att hålla SD borta från makten. Det ska bli intressant att se vilka som väljer vad.

Bilderna: Frontbilden: Anna Persson och Maria Carlsson, närmast, hade en jämn ström av röstande hela valdagen

Eva-Lena Blom, välkänd centerprofil i Hallen och Åre kommun, röstar och vallokalens ordförande Börje Johansson tar emot och prickar av.

Anders Lundholm med sambo Anna Beck-Friis prickas av i röstlängden

Bennert Carlsson med sambo gjorde också sin plikt på valdagen

DSC_0843 ja

 

 

DSC_0850 ja

 

DSC_0837 ja

DSC_0848 ja

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se