Toni Gullfors. Foto: Kenta Livendahl

Intervju med Toni och Alexandra om Karl Ors Bua

Jag fick en möjlighet att sitta ner och prata med Toni och Alexandra Gullfors som äger och driver Karl Ors Bua i Hallen. Det är min närmaste butik så det kändes roligt att få prata med dem i lugn och ro.

Detta är deras andra butik, de började på Höga kusten med en liten butik i 3,5 år där de fick arbeta alla dagar i veckan och hade få anställda. De tröttnade på det livet och började leta efter en lite större butik där det kanske gick att ha ett liv också. De letade ett tag och hittade Karl Ors som var till salu.

Beskrivningen verkade lovande, namnet i sig själv berättade att här fanns det traditioner. Så de åkte och kollade in butiken, eftersom ingen av dem hade varit här förut eller hade någon koppling hit. De kom söderifrån och när skogarna släpper greppet och de kunde se Storsjön, ängarna, gårdarna och fjällen fastnade de och sa att här stannar vi! Det fanns dessutom skola, dagis, vårdcentral, m.m. så det gick ju att bo här med en familj. De tog över affären i början av 2007. I början bodde de i en lägenhet i affären, under tiden de letade hus. Det gick så långt att de funderade på att bygga hus för det var svårt att ens få hyra något hus som stod tomt. Men till slut så hittade de ett hus inne i Hallen som var till salu så där bor de nu. De har ett barn på dagis och ett som kommer när som helst, så Gullforsarna är en i raden av nya barnfamiljer i byn.

De gör sitt bästa för att se till att vi kunder hittar det vi behöver och vill ha i affären. För att det skulle bli lättare så använder de till exempel Facebook där vi kunder kan berätta vad vi saknar. Under januari har det kommit in tips minst 20 varor som de sedan beställt hem och fått sålt. Nyårslöftet ser ut så här: “Vårt nyårslöfte för 2014 är att bli bättre på ekologiska varor. Var med och hjälp oss att hitta varor ni gillar! Låt oss veta om ni saknar nåt.” Det är ju svårt att ha alla produkter som finns i hyllan (det är ju redan ganska trångt) så de plockar oftast bort någon produkt som inte sålt så bra för att göra plats för de ekologiska. Så om du saknar något kan det vara därför. Men du behöver inte gå miste om din favorit, för då berättar du för Toni eller någon annan i personalen att du vill ha en speciell vara så kanske de kan vara grossist åt dig. De tar hem, du hämtar. Det kommer aldrig upp i hyllorna, eller behöver lagerhållas. Affären ger dig bra service och får behålla dig som kund, du får ett bra pris och behöver inte åka till någon specialbutik. Alla vinner på det!

De har många lokala leverantörer. Toni räknade upp minst 15 stycken, bland annat Trångsvikens charkuteri, Kläppe tunnbröd, Börtnans fisk. Enda kravet på en leverantör är att de får hantera livsmedel, alltså att de har ett godkännande från sin livsmedelsinspektör. Så om du inte idag är en leverantör och vill bli det, prata med Toni om det.

Det finns många sätt att handla. Du kan handla själv i butiken. Du kan beställa och hämta i butiken, du kan få hela din beställning hemkörd, till Bydalen till exempel körs det leveranser nästan varje dag. Du kan beställa specialprodukter och hämta när det kommit. Maila på kundkontakt.hallen@nara.ica.se , använd Facebook eller, varför inte, prata med dem! För att Karl Ors Bua ska vara det du behöver och finnas kvar i bygden, prata med dem. Jag själv blir glad varje gång jag är där, det är den trevligaste butiken jag handlat i.

Linnea Haggren
Min byggd – Mitt ansvar >>>

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an