Farliga utfarter i Höla!

Den uppmärksamme torde ha sett att det i de farliga kurvorna i Höla har kommit upp en skylt som betyder ”varning för annan fara” med tillägsskylten UTFART! Tacka Märit Hedström för det!

I Höla, 5 km från Hallen, finns det tre farliga utfarter på väg 321. Hittills har det hänt två otäcka olyckor där, dessbättre med lycklig utgång. På -50 talet var det en motorcykel som for ut på 321an utan att vara nog uppmärksam och en buss krossade motorcykeln varvid föraren kastades in i skogen mot en sten. Busschauffören hävdade att han var bländad av solen. Motorcyklisten hade dock änglavakt och ben bröts men han klarade huvudet och kom så småningom upp ur sjuksängen, fullt rehabiliterad.

Senare hände följande; en lastbil stod still i kurvan på grund av ishalka och en buss med skolbarn i kunde inte få stopp utan körde rätt in i lastbilens flak och en järnbalk trängde in i bussen. Som tur var klarade sig barnen och chauffören utan fysiska skador. Änglarna var på vakt även denna gång!

En av utfarterna tillhör Märit Hedström och hon är ständigt orolig att något ska hända när tex hemtjänsten ska fara ut på vägen från henne. Därför tog hon kontakt med Polisen i Svenstavik och ville förhöra sig om möjligheten att sänka farten på sträckan med kurvorna och utfarterna med dålig sikt. Men av Polisen fick hon höra att det inte går att sänka farten på en 90-väg?!

Märit ifrågasatte och tyckte att det var konstigt att det inte skulle gå; man sänker farten vid behov på många andra 90-vägar?! Så småningom kom Polisen dit och fotograferade i kurvorna och konstaterade att det var dålig sikt och att en hel del sly borde tas bort intill vägen. Det har lovats av markägarna men än så länge har inget hänt med detta. Märit tycker att mycket av slyn ligger så nära vägen att Trafikverket skulle ta bort allt åtminstone det som ligger på deras mark.

Hon har även kontaktat Trafikverket och berättat hur farligt det är för tre utfarter och vill gärna att hastigheten ska sänkas från 90 till 70. Än så länge är det fortfarande 90km men det har kommit upp en skylt som betyder ”varning för annan fara” med tillägsskylten UTFART!

-Det är bra men jag hoppas och tror att farten kommer att sänkas till 70 genom de farliga kurvorna, säger Märit. Bollen ligger nu hos Trafikverket och jag hoppas att ingen olycka händer innan detta blir åtgärdat.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an