Distriktsmästare i Boule för andra året i följd !

Under lördagen den 30 augusti genomfördes DM i boule för SPF Seniorerna. Tävlingen anordnades av Västra Storsjöbygdens SPF i Mattmar med anledning av att deras lag med Maj-Britt Andersson, Marianne Staaf och Roland Johansson vann 2013 års DM i Östersund, och där kravet är att segrande lags förening ska arrangera nästa års DM.
Arrangörerna hade verkligen lyckats med att ordna en perfekt tävling, där allt fungerade utomordentligt, dessutom bjöds deltagarna på både frukostfika och lunch, något som inte förekommit på tidigare DM. Tävlingsledare var Janne Högdin, som med sin funktionärsstab fick allt att fungera, och dessutom var det ett vackert väder denna dag.

På tävlingen deltog 12st olika lag från länet, där man började med tre matcher före lunch, och sedan fortsatte med slutspelet. Laget med Ann-Margreth Kvist, Marianne Staaf och Roland Johansson från Hallen lyckades med bedriften att försvara fjolårets DM titel efter att de vunnit samtliga matcher. Finalen blev dock en riktig rysare, där Kent Staafs lag från Östersund tog ledningen med 6 – 0, men där vi sakta knaprade in på dom, för att till slut vinna med 13 – 10. På andra plats kom Kent Staafs lag från Östersund, och på tredje plats Vattudalens lag Eriksson från Strömsund. Prisutdelare var den nye distriktsordföranden Göte Swen, som även passade på att informera om olika saker. Segern innebär att även nästa års DM för SPF ska arrangeras av SPF Västra Storsjöbygden.

Text Roland Johansson

 

IMGP0701

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se