Maggan Ahlstens kort togs till slut emot av automaten Foto: Elisabet Livendahl

Småfolk i bensinautomaten

Nu för tiden, speciellt på landsbygden, är så gott som all bensintankning helt automatiserad.

Man tankar och betalar med kort; på väg 321 i Hallen, Myrviken och Vigge. Är det någon mänsklig verksamhet i närheten av mackarna är det oftast försäljning av mat och godis. I Myrviken i anslutning till Statoils automatstation finns Frendo som är det närmaste man kan komma en gammaldags bensinmack. Hör och häpna, där kan man tom kolla ringtrycket och fylla på luft i däcken och fylla på vatten i kylaren vid behov. I Hallen är det möjligt att få sig ett mål mat på Grillen. I Vigge tankas det bara.

Vad händer om bensinautomaten vägrar att ta emot ett kort? Nyligen hände detta Maggan Ahlsten. Maggan hade flera VISA-kort men inget godkändes. Vad göra om tanken är tom? Undertecknad prövade sitt QSTAR-kort vilket godkändes. Erbjöd Maggan att tanka på det. Men hon ringde ett nummer som stod angivet på automaten. Strax började det hända grejer, som om det fanns ett arbetslag med små figurer gömda i automaten. På displayen blev det full aktivitet, datorer startades om och annan verksamhet hördes tydligt i plåtskåpet. På displayen stod plötsligt att något som kallades Wash-team började agera, förmodligen folk som med sina långborstar tvättade rutan på displayen!

Frågan är bara var de får tag i folk med rätt storlek som får plats i automaten? Imponerande att QSTAR har anställda som kan leverera sådan fin och snabb service, på fem minuter kunde Maggan tanka med sitt kort igen.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se