Semlan äts i stora mängder, till bageriernas stora förtjusning! Foto: Kenta Livendahl

Semlan aktuell bulle

Vi har idag av media fått veta att många bagerier har ett uppsving dessa dagar tack vare semlan som bakas och äts i stora mängder

Tex har Karl Ors Bua i Hallen idag bakat ca 300 semlor som beräknas gå åt före kvällningen. Särskilt äts bullen enligt traditionen på fettisdagen men också på blåmåndagen. Den kallas också för fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk hetvägg.

Bullen förekommer i olika former i Skandinavien samt Finland och Baltikum, och är associerad med fastlagen innan påskfastan.

I Norge och Danmark kallas den för fastelavnsbolle och innehåller vanligen sylt i stället för mandelmassa och ibland även vaniljkräm.

Semlan på bilden är gjord på Karl Ors.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?




Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an