Elin Albertsson och Olle OlssonBad. Foto: Urban Widholm

Hallkutarna på plats 13!

Årets St Olavstafett är avslutat. Hallkutarna har gjort det bästa resultatet någonsin genom att komma på plats 13!

Nu skriver Gunnar Hellström, ursprunglig “pappa” till löparlaget Hallkutarna som var med redan från starten för 26 år sedan: “ HSK Ta vara på löpartalangerna”! Under Gunnars tid som coach hade man under flera år tom två lag; så gott som hela byn var inblandad på något sätt. Då var det fler äldre som deltog men genom åren har loppet förändrats och Hallkutarna har föryngrats och många löpartalanger har klivit fram i rampljuset och laget har sakta men säkert kommit allt högre upp i resultatlistan. Då måste vi se om våra löpartalanger, menar Gunnar Hellström:

“Perra började i Hallkutarna som ettåring i barnvagn”
Ja, det Hallkutarna gör i år är helt fantastiskt. Den bästa insatsen någonsin. Jag vill att HSK tar tag i detta och försöker få fram någon som tränar ungdomarna under året. Det finns fantastiska talanger i bygden.

Förstår ni att Hallkutarna tillsammans med Sportsgym är bäst i Jämtland! Sportsgym leds av Peder Lind fd idrottslärare i Hallen vars lag bl.a innehåller Perra Hellström som började i Hallkutarna som ettåring i barnvagn. Nu visar Sportsgym och Hallkutarna på idrottens förbrödning och idrottsanda då både Peder Lind och Perra Hellström springer för båda lagen.

Den som har skapat detta är Hallkutarnas mästercoach Erik Staaf som med glädje, humor och en fast hand leder laget. Men Erik behöver hjälp under året. Får han det kan laget utvecklas mot nya höjder. Alltså Hallkutarna är efter 26 år ett av de bästa löparlagen i länet.

Ta vara på detta hälsar Gunnar i Aspås.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se