Pirarna har lagats och rättats till av Jacobssons åkeri. Foto: Kenta Livendahl

Hallens Båtklubb renoverar

2013 är året som den lilla båtklubben tar itu med sin hamn (bredvid vattenverket) och sina byggnader.

Nu under lågvattendagarna har man lejt Jacobssons åkeri med Göran Jakobsson och grävmaskinisten Rickard Westman i spetsen att laga pirarna som sakta men säkert eroderar av Storsjöns vattenskvalp. Några dagar med lågt vatten i Storsjön och några stenlass senare blev pirarna som nya. När vädret blir lite bättre och lite närmare sommaren kommer klubbstugan och förrådsbyggnaden att renoveras.

Tack vare att regleringspengar (bygdeavgiftsmedel) finns är det många ideella föreningar som har en chans att finansiera sina lovvärda projekt och sköta om bygdegårdar mm.

För några år sedan blev båtägarna i den lilla hamnen nästan över en natt utan styrelse. Några av de som skötte administrationen skaffade då större båtar och flyttade till den ”stora” hamnen bredvid ångbåtsbryggan och hyr nu plats där. Det gick några år utan att någon vidtog några åtgärder för att få igång föreningen igen. Men Elisabet Livendahl, dotter till framlidne Petrus Sandberg, tyckte att man inte kunde låta allt förfalla på den lilla vackra platsen vid Storsjöns strand.  Petrus kan man säga var en av de drivande eldsjälarna att båtklubben och småbåtshamnen kom till. När Elisabet ställde frågan till båtägarna om de inte tillsammans skulle jobba på en upprustning av förening och hamn kom det enhälligt ett ”ja”. Där är vi nu.

Vi som har våra båtar där tycker att det är helt okej att andra använder platsen och den drar till sig många besökare sommartid; badare, fiskare som vill stå på pirarna och kasta, vänner och kompisar som vill låna uteplatsen med grillmöjligheter och alla är hjärtligt välkomna dit under förutsättning att man städar och plockar undan efter sig.

Med en önskan om en lång och skön sommar!
Båtklubbens styrelse

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se