Leif Svedin, Aina Nilsson och Django jobbar för högtryck inför vecka 30. Foto: Kenta Livendahl

Glamusikfestival nr 12!

Telefonen går varm på Glamusikens kansli så här dagarna före festivalen tar sin början.

Aina Nilsson och Leif Svedin jobbar för högtryck för att allt ska klaffa vecka 30. I år har man en hjälpreda vid namn Django (se bilden).
-Bland de första som kommer är två norska gäster; Hans och Liv Bakken från Gåsbakken, berättar Aina. Sedan fylls festivalplatsen på succesivt tills det blir fullt. Då har man tagit emot ca 150 husvagnar och husbilar.

Nyheter i år trav och trädgård!
Mycket är sig likt men i år frestar man även med ett par nyheter. Glamusik-trav på Ovalla i Oviken med spelmän som deltar. En annan nyhet är ”Öppen trädgård” hos Eva Nilsson i Hallen. Dit kan man komma och njuta av många perenner, olika sorters rosor och klemetis. ”Öppen trädgård” är öppen den 26/7 kl 11-15.

Eva som är medlem av Trädgårdsamatörerna, berättar:
Vi har en trädgård på ca 1200 m² och lite inlåning av en allmänning. Den ligger 1 mil från Oviksfjällen i zon 6, och dessutom i nordsluttning, så förutsättningarna är som de är. Vi har bra mull och lerhaltig jord, det hjälper upp. När vi inventerade våra rossorter visade det sig att vi har lyckats med 70 olika sorter och bland dessa finns det flera som sägs klara högst växtzon 3. Även zonerna 4 och 5 har vi klarat här. Har bestämt oss för att begränsa oss så gott det går till rosor, klematis, dagliljor, iris, alunrot, hostor och nävor, men lyckas inte så bra, så med andra ord råder ett stilla kaos. Odlar även grönsaker och rotfrukter för husbehov

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se