Framgång för musikant från Hallen

Musikgruppen Ersarious består till hälften av tidigare orkestern Helt Okey.

Jonas Eriksson från Hallen tillsammans med Erik Eriksson från Kälarne visade sig vara en lyckad musikkonstellation. LT:s recensent, Rickard Orvegård kallar deras musikstil för folkinspirerad poprock. i vilken Jonas spelar cajon o sjunger och Erik spelar gitarr och sjunger. Än så länge gör de texter på engelska. Jonas har funderat på att så småningom göra svenska texter till deras musik.

Jonas och Erik i gruppen Ersarious, vann den 4 maj länsfinalen av livekarusellen med egna låtar på Gamla teatern i Östersund och fick därmed en resa till riksfinalen i Malmö den 25 maj. Vägen fram för grabbarna gick via fyra deltävlingar där de samlade poäng som gav dem en plats i länsfinalen där de vann en plats och en resa till riksfinalen.

Helt Okey spelade på 2012 års Trollingfestival i Hallen. Bilden vid publiceringen av denna artikel visar orkestern Helt Okey sommaren 2012. Den orkestern var mer ett coverband som förhöjde stämningen på fester.

Livekarusellen
Livekarusellen jobbar för en jämställd musikscen och är till skillnad från andra musiktävlingar öppen för alla som vill vara med. Studiefrämjandet står bakom den. Över 600 band och artister deltar varje år och gör tillsammans 400 spelningar. Ingen demo krävs och deltagarna är garanterade minst tre spelningar. Alla åldrar och musikstilar är välkomna.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an