Clara på världsungdomsspelen i fjol.

Clara i farten igen

Nu är friidrottssäsongen i gång.

Och då har vi intressen att bevaka; vår egen Clara Bogfors som tävlar för HSK.

Så här berättar Clara själv inför säsongsstarten:
Jag har en rolig säsong att se fram emot. I helgen tävlade jag i Sollentuna vilket var min första riktiga tävling för säsongen. Jag hoppde längd, 5.55, kom trea på det efter två 96or (dom är ett år äldre). På 100m gick det lite sämre eftersom jag hade solsting när jag sprang. Kom ändå fyra.

Sen skulle jag springa 100m häck, för första gången i mitt liv. Jag var hur nervös som helst! Men när startskottet gick så var det inga problem. Jag sprang fort och blev tvåa efter en av Sveriges bästa 96or! Har dock en hel del att förbättra. Antar att jag har lite av mammas gener i mig trots allt.

Så med träning och tålamod kan detta bli en mycket bra säsong! Min nästa tävling blir förmodligen världsungdomsspelen i Göteborg som går av stapeln den 28-30 juni. Tävlingsdagarna är fredag till söndag.

Vad är världsungdomsspelen?
Världsungdomsspelen har vuxit från 1.800 starter på ett ganska så ödsligt Ullevi debutåret 1996 till 7.500 på en myllrande arena med 10 olika tävlingsplatser ifjol – utvecklingen har varit minst sagt explosionsartad! En titt i rekordlistorna avslöjar att så gott som samtliga av våra superstjärnor har tävlat i Världsungdomsspelen: Christian Olsson, Erica Johansson, Stefan Holm, systrarna Kallur, Patrik Kristiansson & Alhaji Jeng, Johan Wissman, Mustafa Mohamed, Robert Kronberg och alla fyra systrarna Klüft

197 enskilda grenar med upp till 150 deltagare står på programmet i år. Vi förväntar oss ca 3.500 deltagare från 350 föreningar och drygt 20 nationer till årets tävling.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se