Ida Krusevi ledde workshopen och Anki E. Nilsson arrangerade. Foto: Kent Livendahl

Grön tillväxt i Jämtland

BILDSPEL I ARTIKELN/ Kia Larsen Myckelåsen och Malin Godseth Hallen var på fjäderfä-träff

Leader Storsjöbygden (EU-medel) driver ett projekt (Greenovate) med Anki E. Nilsson som ledare. Det startade våren 2012 och ska avslutas våren 2014. I projektet går man framåt via en mängd delmoment i olika nischer inom den gröna sektorn. Man kan tex ordna föreläsningar mm eller ”verkstäder” (workshops). Ett sådant var ordnat i Krokom på Café Bönan den 28 november. Ditbjudna var alla som i länet var intresserade av att hålla fjäderfän och ville veta mer och knyta kontakter. Faktum är att fjäderfähållarna i Jämtlands län inte är organiserade så Anki tyckte att det fanns ett behov för dem att träffas. Hon hade på facebook hittat gruppen ”Vi som har fjäderfän i Jämtland”. Den gruppen har över 200 medlemmar och ca 20 av dessa dök upp på träffen i Krokom. Två stycken var från ”vårt” område, Kia Larsen med Ytteråns Ägg i Myckelåsen Hallen och Malin Godseth Nedre Bynom Hallen. Min arbetskamrat Anna Persson Hallen var där både av djurintresse och som ”murvel” medan undertecknad endast var där i egenskap ”murvel”.

Anki E. Nilsson stod som arrangör, Ida Krusevi från Studieförbundet Vuxenskolan ledde verksta’n och Meseret K Wermelin med Habeshas Etio food serverade utsökt etiopisk mat med färskt nyrostat och -bryggt kaffe.

Mer om Greenovate
Anki berättade att hon tar kontakt med människor som jobbar inom den gröna sektorn i olika nischer. Som exempel på en lite udda långsiktig idé är gruppen som sysslar med hästhoppavel för att få fram bra landslagshästar i denna gren. Ett annat exempel: biodlare kanske kan vara en annan nisch som med bildandet av nätverk och möte med andra kan skapa nya idéer för att göra bra affärer i framtiden. Allt detta bygger på kreativt tänkande. Greenovate vill skapa möjligheter för dessa att träffas, utbilda, bilda nätverk och på sikt förbättra jord- och skogsbrukets konkurrenskraft. En utveckling av landsbygden!

http://vimmel.321an.se/#559

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se