Ida Krusevi ledde workshopen och Anki E. Nilsson arrangerade. Foto: Kent Livendahl

Grön tillväxt i Jämtland

BILDSPEL I ARTIKELN/ Kia Larsen Myckelåsen och Malin Godseth Hallen var på fjäderfä-träff

Leader Storsjöbygden (EU-medel) driver ett projekt (Greenovate) med Anki E. Nilsson som ledare. Det startade våren 2012 och ska avslutas våren 2014. I projektet går man framåt via en mängd delmoment i olika nischer inom den gröna sektorn. Man kan tex ordna föreläsningar mm eller ”verkstäder” (workshops). Ett sådant var ordnat i Krokom på Café Bönan den 28 november. Ditbjudna var alla som i länet var intresserade av att hålla fjäderfän och ville veta mer och knyta kontakter. Faktum är att fjäderfähållarna i Jämtlands län inte är organiserade så Anki tyckte att det fanns ett behov för dem att träffas. Hon hade på facebook hittat gruppen ”Vi som har fjäderfän i Jämtland”. Den gruppen har över 200 medlemmar och ca 20 av dessa dök upp på träffen i Krokom. Två stycken var från ”vårt” område, Kia Larsen med Ytteråns Ägg i Myckelåsen Hallen och Malin Godseth Nedre Bynom Hallen. Min arbetskamrat Anna Persson Hallen var där både av djurintresse och som ”murvel” medan undertecknad endast var där i egenskap ”murvel”.

Anki E. Nilsson stod som arrangör, Ida Krusevi från Studieförbundet Vuxenskolan ledde verksta’n och Meseret K Wermelin med Habeshas Etio food serverade utsökt etiopisk mat med färskt nyrostat och -bryggt kaffe.

Mer om Greenovate
Anki berättade att hon tar kontakt med människor som jobbar inom den gröna sektorn i olika nischer. Som exempel på en lite udda långsiktig idé är gruppen som sysslar med hästhoppavel för att få fram bra landslagshästar i denna gren. Ett annat exempel: biodlare kanske kan vara en annan nisch som med bildandet av nätverk och möte med andra kan skapa nya idéer för att göra bra affärer i framtiden. Allt detta bygger på kreativt tänkande. Greenovate vill skapa möjligheter för dessa att träffas, utbilda, bilda nätverk och på sikt förbättra jord- och skogsbrukets konkurrenskraft. En utveckling av landsbygden!

http://vimmel.321an.se/#559

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an