Lilian Olsson med lilla Wilma i knät. Foto: Anna Persson

Förskollärare Lilian slutar

Lilian Olsson har jobbat med barn i drygt 40 år. På Storsjöodjurets förskola i Hallen sedan 1979.

Innan dess jobbade hon på flera platser såsom Östersund, Arvesund, Mörsil och till och med i Forsa i Hälsingland då familjen en period bodde där.
-Jag har stortrivts med jobbet hela tiden och på alla platser jag har varit. Jag trivs nu också men åldern tar ut sin rätt, säger Lilian.

För ett och ett halvt år sedan gick Lilian ner på halvtid på egen begäran. Nu tar hon ut hel pension och hoppar bara in som vikarie.
-Jag känner att jag behöver ta det lite lugnare, berättar Lilian. Bara rent kroppsligt börjar det att ta emot när man ska upp och ner från golvet. Vi sitter väldigt mycket på golvet med våra små som är mellan ett och tre år.

Hon tycker också att det är jobbigt med större barngrupper men påpekar att det är jobbigt för all personal.
-Förr var det mindre grupper, berättar Lilian. Vi har alltid haft som uppgift att följa barnens utveckling men nu ska allt dokumenteras på ett modernare sätt. Det är mycket nytt att lära sig.

Nu kommer hon att ha mer tid för sig själv och sina sex barnbarn. Hon har också för avsikt att hälsa på äldre personer. Kanske man som gammal skribent kan se fram emot ett besök av Lilian?

Storsjöodjurets förskola består av två avdelningar. På nedre botten, där Lilian jobbar, är 15 barn mellan 1 och 3 år, på övervåningen 21 barn mellan 3 och 5 år.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet “Rock ‘N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo “Sound of […]

 • Nationaldagsrabatt på Qstar i Hallen

  Nationaldagsrabatt Den 6:e juni 2021 sänker vi priset på bensin, diesel och E85 med 25 öre/liter*. Priset gäller endast för dig som är kortkund hos Qstar/Bilisten/Pump och tankar med ditt […]

 • Velvet Insane släpper ny singel på fredag (14/5)

  Jonas Eriksson som sjunger i bandet är från Hallen. Velvet Insane slår sig samman med Dregen & Nicke Andersson på ny singel Det svenska rockbandet Velvet Insane går wam bam […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an