Lilian Olsson med lilla Wilma i knät. Foto: Anna Persson

Förskollärare Lilian slutar

Lilian Olsson har jobbat med barn i drygt 40 år. På Storsjöodjurets förskola i Hallen sedan 1979.

Innan dess jobbade hon på flera platser såsom Östersund, Arvesund, Mörsil och till och med i Forsa i Hälsingland då familjen en period bodde där.
-Jag har stortrivts med jobbet hela tiden och på alla platser jag har varit. Jag trivs nu också men åldern tar ut sin rätt, säger Lilian.

För ett och ett halvt år sedan gick Lilian ner på halvtid på egen begäran. Nu tar hon ut hel pension och hoppar bara in som vikarie.
-Jag känner att jag behöver ta det lite lugnare, berättar Lilian. Bara rent kroppsligt börjar det att ta emot när man ska upp och ner från golvet. Vi sitter väldigt mycket på golvet med våra små som är mellan ett och tre år.

Hon tycker också att det är jobbigt med större barngrupper men påpekar att det är jobbigt för all personal.
-Förr var det mindre grupper, berättar Lilian. Vi har alltid haft som uppgift att följa barnens utveckling men nu ska allt dokumenteras på ett modernare sätt. Det är mycket nytt att lära sig.

Nu kommer hon att ha mer tid för sig själv och sina sex barnbarn. Hon har också för avsikt att hälsa på äldre personer. Kanske man som gammal skribent kan se fram emot ett besök av Lilian?

Storsjöodjurets förskola består av två avdelningar. På nedre botten, där Lilian jobbar, är 15 barn mellan 1 och 3 år, på övervåningen 21 barn mellan 3 och 5 år.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se