Anita och Kjell Sköld informeras av sjukgymnast Gunnel Karlsson. Foto: Kent Livendahl

En dag för de äldre

BILDSPEL I ARTIKELN/ Den 17 oktober var det Öppet Hus på Bjurgården med anledning av nationella äldreveckan

Syftet var att de äldre skulle få lite tips och information och trivas tillsammans ett par timmar på eftermiddagen. Det målet nåddes med råge! Distriktsläkare Christina Abelson medverkade och berättade om vad som är bra för hälsan och hur hon och personalen på Hallens HC arbetar för sina patienters bästa. Medverkade med sång och musik gjorde även artisten Jörgen Wikström som är delaktig i Åre kommuns kulturprojekt ”Skapande Hälsa”. Jörgen slog med all rätt ett slag för musikens och sångens betydelse för hälsan. Mer om detta kan du läsa HÄR>>>
På plats var också anhörigsamordnare Maud Refsnes, sjukgymnast i hemvården Gunnel Karlsson och biståndshandläggare Susanne Hemmingsson. Från Räddningstjänsten kom säkerhetssamordnare Callis Blom. Distriktssköterskan Katarina Eriksson leder kommunens demensgrupp. En grupp som arbetar med demensvårdens utveckling. I den ingår också två undersköterskor och en arbetsterapeut.

Två politikerrepresentanter, Anna-Lisa Hoflén (c) och Roland Johansson (s) var på plats och hälsade alla välkomna till denna äldredag.

Det blev verkligen en trevlig eftermiddag med mingel, möjlighet att ställa frågor och förtäring av goda ”snittar”, frukt och dryck.

BILDSPEL
http://vimmel.321an.se/#535

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an