Stefan Lundin och Kjell Jacobsson visar exempel på vad tjuvarna ansåg stöldbegärligt på Hallens El & Bygg. Foto: Kent Livendahl

Stöldraid stoppad i Hallen

Två ungdomar greps och anhölls misstänkta för stöld på flera affärer i Hallen i fredags

De blev överlistade av Stefan Lundin och Kjell Jacobsson som jobbar på Hallens El & Bygg. Stefan fattade misstankar då ungdomarna, en pojke och en flicka satte på sig en midjebältesväska och en axelremsväska innan de gick på affären. När de senare kom ut var väskorna fyllda till brädden med föremål som de inte hade visat i kassan.

Stefan och Kjell följde efter och som tur var stannade de vid ICA-Karl Ors Bua. Pojken stoppades inne i butiken av Stefan men hann få iväg ett meddelande till flickan som satt kvar i bilen. Hon stack iväg för att göra sig av med stöldgodset men Kjell Jacobsson och Johan Ward följde efter (Stefan var kvar på Karl Ors Bua och uppehöll pojken) och de såg att flickan hade åkt ner Kläppevägen och kastat in några påsar i skogen vid Lugnet.

Kjell och Johan avvaktade medan flickan vände tillbaka till ICA. Därefter tog de med sig en av påsarna i skogen och polis tillkallades. De lyckades uppehålla ungdomarna som snällt satt kvar i bilen sedan Stefan tagit ifrån dem bilnycklarna. Polis kom till platsen, kunde ta med sig stöldgodset och efter kontakt med åklagare anhålla ungdomarna misstänkta för stöld.

Kontakt med de bestulna butikerna ger vid handen att stölden på Hallens El & Bygg betingade ett ungefärligt värde på 15000kr, Allshoppen 7000, Karl Ors Bua 2500 och på HallenMacken ett än så länge okänt värde. På ett par timmar stals det alltså saker för ca 24000 i byn Hallen!

Kommentar från Allshoppens ägare Gunilla Ottosson: ”Det värsta är att de stal sådant som jag kanske skulle ha kunnat tjäna lite på den närmaste tiden!”

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an