Här vill inte Oskar Karlberg, Oskar Berglund, Max Lundström och Olle Persson grilla korv när det ser ut så här! Foto: Kent Livendah

Sabotage mot förskola

TV o Bildextra-321an – Miljöfarligt avfall spreds ut på barnens grillplats.

Förskolan Storsjöodjurets uteplats ”Gläntan” har utsatts för förstörelse av det värre slaget. Några har ”roat” sig med att elda sprayflaskor med byggskum på barnens grillplats. Spåren efter ”festen” visar att några av flaskorna har exploderat och det miljöfarliga avfallet har besudlat grillplatsen och marken runtomkring. Alltså måste området saneras av experter innan man kan släppa dit barnen att leka och grilla korv igen.

Dessutom har några av balansanordningarna förstörts. En hel hög med oeldade sprayflaskor hade lämnats på platsen. Barn och personal med Susanne Johansson och Marianne Wahlén som guidade oss till Gläntan är upprörda och ledsna.

-Bara för någon vecka sedan hade man försökt att elda isoleringsmaterialet gullfiber här. Svåreldat, men man hade använt tändvätska som stank lång väg, berättar Marianne Wahlén.

-Gläntan är väldigt viktig för oss. Föräldrar och några av traktens företag har byggt och ställt i ordning den, berättar Susanne Johansson. Alla är välkomna att använda Gläntan men vi blir ledsna över all förstörelse och detta som man måste beteckna som rent sabotage. Händelsen är polisanmäld.

Här är några fler bilder på förödelsen.
http://vimmel.321an.se/#318

TV321

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se