Länstrafikens ”seniorkort”

Varför gäller inte pensionärernas seniorkort på närtrafik? Det undrar några pensionärer på Hammarnäshalvön.

-Mina turer till min lokala butik i Hallen kostar mig nästan 400kr i månaden, säger Birgit Månsson pensionär på Hammarnäset. Man vill handla en gång i veckan och det blir en kostnad på 400kr i månaden. Varför kan inte seniorkortet (180kr) gälla på våra handlingsturer?

Ulla Jansson (Hammarnäset) och hennes bror Anders Persson (Högsta) tycker också att det är konstigt att inte seniorkortet gäller på närtrafiken.

Länstrafiken berättar: Årskort Senior är ett personligt kort som gäller i minst 12 månader från det att kortet köps. Det kostar endast 180 kr per månad och ger dig som är över 65 år ett prisvärt resande. Kortet gäller för fritt antal resor med Länstrafiken och Stadsbussarna samt på Mittnabotåget sträckan Bräcke – Östersund – Storlien. Undantaget är nattbussar och Närtrafik.

Närtrafik är tex de handlingsturer som utförs av taxi på orten. En dag i veckan kan man åka till den lokala butiken för att inhandla livets nödtorft.

321an sökte representant för Länstrafiken som kan förklara varför inte seniorkortet gäller på närtrafiken. Vi blev hänvisade till högsta chefen som dock var bortrest för tillfället.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se