Annika Lundqvist jobbar på Kupan på Allhuset i Hallen. Foto: Kent Livendahl

Kupan i Hallen tar emot kläder!

När du vill skänka kläder till Kupan i Hallen tänk då på att det ska var kläder i sådant skick att du ska kunna ge bort dem till en god vän!

Alla andra kläder kan du lämna på Hallens Återvinningscentral (tel 070-313 12 17).

Kupan/Röda Korset tar emot kläder till försäljning och återanvändning, men skickar inga kläder till katastrofdrabbade områden i världen eftersom ”Katastrofklädbiståndet” har upphört. I stället skickas pengarna som man får in från klädförsäljningen här hemma till de drabbade områdena. Fördelarna med detta är att man snabbare får fram hjälp, blir mer miljövänliga, sparar tid och pengar och inte slår ut den lokala klädmarknaden.

Det många Kupor gör för att inbringa pengar är att av olika material tillverka väskor, mössor, hårsnoddar, örngott, förkläden, sypåsar, handledsvärmare mm. Även mjukisdjur tex ”slipsormar” tillverkas ibland. Vi på Kupan i Hallen kommer även fortsättningsvis att då och då hämta kläder från Kupan i Järpen då de ibland har ett överskott av kläder.

På Svenska Röda korsets huvudkontor undersöker man möjligheter att bistå drabbade människor på nära håll, här i Sverige. Som exempel undersöker man möjligheten att samarbeta med Migrationsverket och barnavårdscentraler m.fl. för att se om vi på ett bra sätt kan lokalisera och hjälpa utsatta människor i vår direkta närhet. Och kom ihåg att Kupan är en trevlig mötesplats dit alla är välkomna och där ”kaffehurran” alltid står på! Välkommen!

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an