Katarina Holmgren med familj från Landvetter bodde några dagar i Ol-Jons och passade på att hälsa på bekanta i Hallen. Foto: Kenta Livendahl

Dålig beläggning under helgerna

Den sämsta beläggning över jul-och nyår sedan jag började jobba med Ol-jons byn, berättar stugvärden Pär-Örjan Pålsmarker.

Varför har det varit dåligt i år?
-Flera orsaker samverkar till detta, tror Pär-Örjan. Julhelgen var i år inte precis generös med extra lediga dagar, man har mycket snö söderut och kanske inte har samma längtan norrut av den anledningen. Sedan har det varit svårt med kommunikationerna på grund av all snö söderut. Tågen har fungerat dåligt, flyg har ställts in, vägarna har varit svårframkomliga. Dessutom har några frågat om vårt vatten, som hela tiden har varit bra, men närheten till Östersunds parasitinfekterade vatten kanske har gjort att någon inte vågade komma hit.

Familjen Holmgren-Karlsson kom i alla fall.
En familj som har bott i Ol-jons nu några dagar är Katarina Holmgren och Owe Karlsson med sönerna Elis och Joel. Familjen bor i Landvetter och kom hit för att hälsa på bekanta i Hallen.
Katarina säger att det har varit en trevlig vistelse och nästa gång kanske de kommer på sommaren.
-Vi har funderat på att prova på att segla i Storsjön, berättar hon.

Då kanske de får träffa på Storsjöodjuret som ibland dyker upp under juli månad. Sedan tio år pågår en trollingtävling i Hallen och då handlar det mesta om båtar, fiskar och Storsjön.

Då är det kanske läge för familjen Holmgren-Karlsson att pröva på att segla på Storsjön?

Några bilder från Ol-Jons byn
http://bildextra.321an.se/#218

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se