Gunnel Lundholm och Aska Staf konserterade i Marbys Visionshus! Foto Anna Pesson

Konsert i Marby Visionshus

Musik av Grieg, Debussy, Peterson-Berger, Gershwin, Sakamoto, Hisaishi, Scott Joplin och några Spirituals innehöll den musikaliska palett som Aska Staf, piano och Gunnel Lundholm, violin hämtade sina färger ur och bjöd ett 30-tal åhörare på Visionshuset i Gärdsta på.

Gunnels fiol fick verkligen göra rätt för sig under den timslånga konserten och Aska visade vilket stadigt komp hon erbjuder Gunnels fiol. Aska fick också visa att hon behärskar både sin ”egen” japanska musik såväl som den västerländska. Arrangemanget på Scott Joplins ”The Enterteiner” verkade stundtals svårt för pianisten vilket Aska klarade med bravur.

Evenemanget började med att Marby hembygdsförenings ordförande Håkan Toresson, kort redogjorde för anledningen till att vi nu var på plats och hälsade såväl musiker som publik välkomna. Håkan aviserade även att fler liknande evenemang skulle erbjudas. För en hundralapp fick åhörarna både kaffe och kaka och musikunderhållning. Och biljetten vid insläppet bestod av en lott. Efter konserten drogs en vinnare som vann Gunnel Lundholms nyutgivna bok ”Fjäll i akvarell”. Gunnel ställde samtidigt ut en mängd av sina konstverk i konsertlokalen.

Den som är intresserad av dessa duktiga lokala musiker kan läsa nästa nummer av 321anMagasin som kommer ut i oktober. Aska Staf och Gunnel Lundholm, lägg dem på minnet!

DSC_0052 ja

 

DSC_0046 ja

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se