Foto: Freeimages.com

Gång- och cykelväg i Gärdsta tidigast 2017

Det börjar röra på sig i frågan om cykelväg i Gärdsta. Under våren har en konsult upphandlats för att ta fram en vägplan och om allt löper på som det ska kanske cykelvägen är på plats tidigast 2017.

I Trafikverkets länstransportplan för Jämtland finns en gång- och cykelväg i Gärdsta längs väg 321 med som en prioriterad åtgärd.
– Syftet med projektet är att öka trafiksäkerheten för främst oskyddade trafikanter, idag är de hänvisade att gå på vägen genom byn och då det saknas vägren så är situationen oönskad, säger Jimmy Dahlbom Trafikverkets projektledare för gång- och cykelvägen i Gärdsta.

Projektet är just nu i startgroparna och om allt går som det ska kanske det finns en cykelväg på plats under 2017 eller 2018.
– Vi har just upphandlat en konsult för att ta fram själva vägplanen, det är den som beskriver projektet samt vilken mark är lämplig och som kommer tas i anspråk, berättar Jimmy.
Om att flyter på som Trafikverket hoppas så skulle vägplanen kunna vara klar och blivit fastställd under 2016 eller 2017.
– I det läget vi är just nu så är all tidsuppskattning ganska grov. Det finns flera saker som kan fördröja processen, exempelvis så kan det under samrådsprocessen komma in överklaganden och sypunkter som gör att vi måste tänka om eller göra förändringar, säger projektledaren.

Som 321an tidigare berättat så finns det en ambition i den kommande översiktsplanen för Åre Kommun att få till en cykelväg från E14 till Svenstavik, något som man från Trafikverkets sida ska ta i anspråk i projektet.
– Vi för alltid en dialog med kommunen i sådana här processer, självklart tar vi med kommunens översiktsplan i arbetet med vägplanen, säger Jimmy Dahlbom.

På Trafikverkets hemsida kan du följa projektet.

 

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
https://www.sca.com/skog

Senaste nyheterna på 321an.se

 • NU ÄR DET DAGS IGEN!!

  I morgon 24 juli kör Glá musikfestivalen igång i Hallen för artonde året i rad. En festival i samarbete mellan oss i GLÁ MUSIKALLIANSEN och HALLENS SPORTKLUBB. Förutom den sedvanliga […]

 • Lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan

  Välkommen till lyrik- och musikkväll vid Mörtåkåtan den 22 juli kl 22:00 Andreas Renström, Vår nya kantor spelar fiol.vi får lyssna till texter och dikter om sommar och liv. Lions […]

 • Sommarprogrammet 2019 finns nu att läsa online

  Sommarprogrammet som delas ut till samtliga i hallenbygden samt även till turistbyråer och andra informations platser i Jämtland finns nu att läsa här: Sommarprogrammet 2019

 • Hyllad Storsjötrolling i Hallen

  Den artonde upplagan av Storsjötrollingen, som också var deltävling i SM är över. Segrare i SM-klassen där sju båtar deltog blev Team FIS från Färgelanda/Strömstad och i huvudtävlingen som totalt […]