Foto: Freeimages.com

Gång- och cykelväg i Gärdsta tidigast 2017

Det börjar röra på sig i frågan om cykelväg i Gärdsta. Under våren har en konsult upphandlats för att ta fram en vägplan och om allt löper på som det ska kanske cykelvägen är på plats tidigast 2017.

I Trafikverkets länstransportplan för Jämtland finns en gång- och cykelväg i Gärdsta längs väg 321 med som en prioriterad åtgärd.
– Syftet med projektet är att öka trafiksäkerheten för främst oskyddade trafikanter, idag är de hänvisade att gå på vägen genom byn och då det saknas vägren så är situationen oönskad, säger Jimmy Dahlbom Trafikverkets projektledare för gång- och cykelvägen i Gärdsta.

Projektet är just nu i startgroparna och om allt går som det ska kanske det finns en cykelväg på plats under 2017 eller 2018.
– Vi har just upphandlat en konsult för att ta fram själva vägplanen, det är den som beskriver projektet samt vilken mark är lämplig och som kommer tas i anspråk, berättar Jimmy.
Om att flyter på som Trafikverket hoppas så skulle vägplanen kunna vara klar och blivit fastställd under 2016 eller 2017.
– I det läget vi är just nu så är all tidsuppskattning ganska grov. Det finns flera saker som kan fördröja processen, exempelvis så kan det under samrådsprocessen komma in överklaganden och sypunkter som gör att vi måste tänka om eller göra förändringar, säger projektledaren.

Som 321an tidigare berättat så finns det en ambition i den kommande översiktsplanen för Åre Kommun att få till en cykelväg från E14 till Svenstavik, något som man från Trafikverkets sida ska ta i anspråk i projektet.
– Vi för alltid en dialog med kommunen i sådana här processer, självklart tar vi med kommunens översiktsplan i arbetet med vägplanen, säger Jimmy Dahlbom.

På Trafikverkets hemsida kan du följa projektet.

 

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se