Det blir ingen färjetur som rundar Norderön. Foto: Björn Dahlfors

Färjan kommer inte runda Norderön

Den som hade hoppats på att åka vägfärja från Håkansta till Isön har hoppats förgäves. Glädjande för luttrade pendlare är dock att renoveringsarbetet håller tidsplanen.

Färjerederiets plan att runda Norderön med färjan och att under en period lägga om trafiken till att gå mellan Håkansta och Isön kommer inte att genomföras.
– Det var ju en idé vi hade men tyvärr så kommer det inte att bli så, vi kommer att använda Skidbladner för att trafikera Isöleden medan vi har Fröja på varv i några veckor, säger Kjell Eriksson som är ansvarig för färjetrafiken vid Trafikverket i Jämtland.

Renoveringen av färjelägren i Håkansta och på Norderön går annars enligt plan och håller sin tidtabell.
– Vi ligger bra till och det finns en chans att vi skulle kunna komma igång med färjetrafiken någon dag tidigare än den 19 juni som annars är planerat, säger Kjell som idag ska ut och kontrollera arbete på Norderön.

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Sagolik pepparkakskyrka

  På terapin uppe på Bjurgården lottades det i år ut en sagolik pepparkakskyrka gjord av Annmarie Eriksson. Lägg märke till alla detaljer. God Jul!

 • Velvet Insane med nya singeln “A Brand New Day”

  Velvet Insane har funnits sedan 2013 och bildades i samband med insamlingsgalan Stjärnfall. ‘A Brand New Start’ är första singeln från nya skivan som är den andra i ordningen. Skivan […]

 • Fredagen den 13e och Lucia

  Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer […]

 • HBIS startar redaktion för Hallen/Marbykrönikan

  I oktobers upplaga av ”Det händer i Hallenbygden” skrevs det om att en sådan redaktion skulle bildas vid ett möte den 13 november på Allhuset, men tyvärr kom det ingen. […]