Foto: Björn Dahlfors

Midsommarfirande vid Marby hembygdsgård

TV321 & BILDSPEL – Årets ljusaste dag, tillika midsommarafton, bjöd på härligt väder och ett välbesökt firande vid Gammalgården i Marby.

Bakom arrangemanget stod Marby Hembygdsgårdsförening. Några minuter efter klockan passerat tolv restes den lövade och blomklädda midsommarstången. Efter det kom dansen snart igång till tonerna av Gunnel Lundholms fiolspel, både små grodor och musikanter från Skaraborg virvlade runt stången.

Inne i Gammalgården serverades stut, kaffe och midsommarbakelser. Ute i den varma midsommarsolen gick grillen varm, på gallret låg både hamburgare och korv. De fem lotterierna med många högvinster skänkta av bygdens företag lockade många att testa lyckan, snabbt hade de fem lottringarna tagit slut. Mellan dans och lotterier hann många med att både smaka Kesfil och gå tipspromenad.

De flesta av de cirka 100 besökarna verkade mer än nöjda, lika så var arrangören som vill tacka alla som kom och alla företag och föreningar som sponsat med priser till lotterierna och tipsrundan.

BILDSPEL
http://vimmel.321an.se/#!album-604

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se