Det lyser välkomnande i restaurangen.

Höglekardalens fjällpensionat och camping med nya ägare

Som ni säkert redan vet så togs verksamheten över förra året av Petter Jakobsson, Göran Jakobsson och Stefan Adolfsson. Kan tänka mig att det är flera med mig som är nyfiken på vad som händer där längst upp i dalen.

Göran berättar att duscharna och toaletterna i servicehuset är renoverade samt att de har ökat på antalet toaletter. I restaurangen är den lilla kiosken borttagen och där står en nybyggd bardisk, det har även köpts in en pizzaugn till köket. Det finns många tankar och idéer för framtiden, men som läget är nu med pandemin så tar vi det lugnt säger Göran.

I köket jobbar Karl Gunnar och Maud Oskarsson, de har mångårig erfarenhet av restaurangkök. Det mesta som serveras är hemlagat och med lokala råvaror i möjligaste mån. Rödingen kommer från Landön, nötköttet från Ågårdarna, renköttet från Tossåsens Sameby och tunnbrödet till räkstuten är närbakat på Karl Gunnars eget recept. Även älgkött kommer finnas med på menyn och det kommer vara ”närjagat”. All mat är laktosfri och glutenfri i möjligaste mån.

Det ska bli spännande att följa vad den nya ägartrion hittar på uppe i Höglekardalen.

Maud och Karl Gunnar står vid den nya bardisken.

Anna Persson

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se