Eva-Lena Blom, ny utbildningschef på travsportens riksanläggning Wången.

Wången rekryterar utbildningschef

Eva-Lena Blom blir ny utbildningschef på travsportens riksanläggning Wången. Hon kommer närmast från en liknande tjänst på naturbruksgymnasiet Torsta utanför Östersund. Dessförinnan arbetade hon som rektor på Wången under fyra år.

– Vi är mycket glada att få hälsa Eva-Lena välkommen tillbaka till sin tidigare arbetsplats och dessutom i en ny roll. Vi känner Eva-Lena väl sedan tidigare och är helt övertygade om att hon är rätt person att tillsammans med vår övriga personal i första hand ta vår utbildning och forskning in i framtiden, säger Wångens vd Johan Sundberg och fortsätter:

– Genom denna förändring organiserar vi oss i likhet med våra systeranläggningar Flyinge och Strömsholm, något som kommer att underlätta samverkan oss emellan.

Eva-Lena Blom tillträder sin nya tjänst redan 1 maj. Hon får huvudansvaret för samtliga utbildningsgrenar på Wången; gymnasium, högskola, yrkeshögskola och folkhögskola där det viktigaste uppdraget är utvecklings- och kvalitetsarbetet av Wångens utbildningar.

– Wången är en av landets främsta utbildningsanläggningar och det ska bli spännande att arbeta med Wångens alla utbildningsformer från gymnasium, folkhögskola, yrkeshögskola till universitetsutbildningar och forskning. Men mest av allt så känns som att komma hem igen, trots att jag blivit fantastiskt mottagen på det nya Torsta, säger Eva-Lena Blom, tillträdande utbildningschef på Wången AB.

Eva-Lena Blom är 35 år och bor i Mårdsund där hon har ett lantbruksföretag tillsammans med sin man. Hon har en bakgrund som lärare, men har därefter arbetat som rektor på Åre gymnasieskola och Jämtlands Gymnasieförbund. Under de senaste två åren har hon varit med om att bygga upp Torsta AB som arbetar med utbildning och utveckling inom de gröna näringarna i Norrlands inland och i synnerhet Jämtland.

Tjänsten som utbildningschef ersätter befattningen utvecklingschef, en tjänst som Karin Ericson innehar fram till dess att hon lämnar Wången under hösten 2014.

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an