Daniel och Mirja Persson som driver “De Åtta Årstiderna” tillsammans.

Bildextra: Hosjöbotten fick besök av politiker på skoterturné

Hosjöbotten och turistanläggningen ”De Åtta Årstiderna” besöktes i förra veckan av en grupp centerpolitiker som genomförde en skoterturné i Åre kommun. Daniel Persson äger och driver ”De Åtta Årstiderna” tillsammans med sin fru Mirja och de stod som värdpar för besöket. Förutom våra länspolitiker var EU-parlamentarikern Kent Johansson med på resan genom fjällen.

Orsaken till mötet på fjället vara att diskutera samiska frågor samt att försöka lyfta turismen inom EU. Daniel Persson berättar: ”Turismen måste lyftas bättre inom EU och nu får vi en möjlighet att påverka politiken och visa hur vår verksamhet fungerar”.

EP kandidaten Eva-Lena Blom från Mårdsund, initiativtagare till skoterturnén, berättar att syftet med besöket är att vi som politiker ska få större kunskap om den problematik som samerna har och står inför.

Efter livliga och intressanta diskussioner så var alla mötesdeltagare nöjda. Eva-Lena Blom, Kent Johansson och de övriga politikerna fick med sig en ny kunskap om vad det innebär att arbeta och leva som same. De fick även en klar bild över hur krånglig byråkratin kan vara om man som Daniel och Mirja, vill utveckla sin verksamhet när de befinner sig på statlig mark. Det är många myndigheter som kan sätta käppar i hjulet.

EP kandidaten Eva-Lena Blom samt EU-parlamentarikern Kent Johansson.

EP kandidaten Eva-Lena Blom samt EU-parlamentarikern Kent Johansson.

Läs mer om De Åtta Årstiderna >>>

 

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se