
Hävvis smaker kommer till Bydalen
Anrika Bydalens Wärdshus får en ny arrendator. Från vintersäsongen 2014-2015 är det Elaine Asp, känd för White Guide omnämnda Hävvi i Glen, som tar över kastruller och redskap i köket.
De samiska smakerna som gjort Hävvi känt kommer att finnas kvar på menyn om än i modernare tappning. Huvudingredienserna kommer vara ren, älg, fjällfisk och råvaror från bygden. I ett pressmeddelande som kom från Bydalens Wärdshus AB idag säger Elaine:
– En av de viktigaste förutsättningarna för oss är äkta råvaror. Vi lagar all mat från grunden och ser till att vi alltid vet vad vi serverar och vad som finns i det vi serverar. Vi använder främst det vi själva har att tillgå som ren, öring, röding, bär, örter och kantareller. I Bydalen kommer vi att servera samisk mat i ny tappning, som lunchbuffé för hungriga skidåkare och spännande samisk á la carte på kvällen med ren, älg, fjällfisk och lokala råvaror.
Elaine och maken Thomas kommer driva verksamheten i Bydalen parallellt med verksamheten i Glen.

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.
Vad tycker du?