Butösen Sofie Durling visar Eva och Marie Strömberg med barn o barnbarnen William och Alexander hur man tovar garn. Foto: Kent Livendahl

Obama och Sahlin i Hovde

Hovde fäbod blir ett allt intressantare utflyktsmål.

Besöken ökar år för år. Drygt 100 besökare på en enda dag kunde butösen Sofie Durling räkna in i sommar!

Vilka djur härbergeras då på fäbovallen i Hovde? Två killingar, en svart och en vit, har fått namnen Obama (Barack) och Sahlin (Mona) och är som getter brukar vara, lite odygdiga och väldigt intresserade av allt som går att äta. För getter är det som bekant inga problem att hitta något ätbart då de äter allt. Finns inget annat till hands så tuggar de på husen?!

Kattungar hör också till en fäbod och två små missar finns det för barnen att gulla med. Renovering av samtliga byggnader på vallen finns med i en plan och trots att man i år har renoverat fjöset har man inte längre kor på vallen.

Nytt för i år är den nyuppfunna våfflan som nästan har konkurrerat ut tunnbrödsstuten med getost. Nu lägger man på grädde, getost och hjortronsylt.

Sofie berättar att det var en kund som hade svårt att välja mellan våffla med grädde och hjortronsylt och tunnbröd med getost. Då provade man getost på våfflan i stället och det visade sig vara ett lyckokast!

Ibland har man gäster som visar sina färdigheter i olika (konst)hantverk. När 321an var där visade butösen själv hur det går till att tova garn.

Bildspel
http://vimmel.321an.se/#485

Passa på och prova den nya våfflan och träffa Obama och Sahlin! Sista öppethållandeperioden för denna sommar är nu den 9-12 augusti mellan kl 11 o 15!

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se