Turistinformatörer från Åre, Benny Paulsson, Stina Bergstedt, Ulrika Nässil och Lena Mari Jansson med chefen Kerstin Örbo längst till höger. Nina Andersson från JHT deltog också i mötet på Bankhuset. Foto: Kent Livendahl

Kommuntäckande turistinfo

Den 1 oktober tog kommunen över driften av Åre turistbyrå. Därmed blev personalen (fyra stycken) kommunanställda.

Alltsedan 1987 har annars olika entreprenörer skött turistsysslan. Entreprenadanbuden har tyvärr prismässigt skjutit i höjden. Nu menar kommunens politiker att det blir bättre och billigare att kommunen sköter detta själv. Det är ju skattemedel som används så det gäller att få ner kostnaderna.
-Eftersom vi har turistbyrån i samma lokaler som biblioteket i Åre räknar vi till viss del med samordningsvinster, säger Åke Granlöf (c). Dessutom hoppas vi att samarbetet med turistinformation inom hela kommunen bli bättre, menar han.

Chefen för kommunens alla bibliotek, Kerstin Örbo, får därmed även personalen på turistbyrån att ta hand om. Kerstin menar också att det finns många fördelar med övertagandet.
-Förutom att det blir billigare för skattebetalarna kommer vi att bevaka hela kommunen turistiskt och utveckla samarbetet mellan de olika kommundelarna, säger hon.

Häromdagen tog hon med sig personalen från Åre och besökte de östra kommundelarna. De träffade Hallenbygden i Samverkan som har turistinformationen i Hallen. Föreningen företräddes av Elisabet och Kent Livendahl. Därefter gick de över till grannen (gamla bankhuset) och träffade företrädare för Destination Bydalsfjällen, Ingrid Thyberg och Kajsa Rasmusson, och från JHT Destination Storsjön, Nina Andersson.

Gruppen från Åre hälsade på uppe hos de olika företagarna i Bydalsfjällen och man gjorde även ett besök i Kvitsleströmmarna. Med på resan var Kerstin Örbo, Benny Paulsson, Stina Bergstedt, Ulrika Nässil och Lena Mari Jansson.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se