Jeanette Johansson driver företaget Firesnow. Foto: Björn Dahlfors

Jeanette har nyckeln till livspusslet

LÖRDAGSINTERVJUN. I Häljesund driver Jeanette Johansson företaget Firesnow. Hon hjälper människor att hitta ro, stillhet och glädje i en stressig vardag.

Den heliga gralen i vår tid, bortom pengar, är enligt många lyckan. Ändå har depression mer eller mindre blivit en folksjukdom och utbrändhet är något som många kan relatera till.
– Jag vill hjälpa människor att hitta sitt inre liv och få de att komma i kontakt med sina känslor. Det ger utrymme till personlig utveckling och djupare glädje, säger Jeanette Johansson som driver företaget Firesnow från hemmet i Häljesund. Hon arbetar med Feng Shui, Space Clearing och meditation.
Redan när en kliver in hos Jeanette i souterrängvillan känns ett lugn, en stilla känsla som nästan går att ta på.

Skapa energistrukturer
Jeanette är just hemkommen från en resa till Slovenien där hon hållit en veckokurs. Hon har inte hunnit packa upp och ställa i ordning sitt meditationsrum än, därför är rummet lite kalt. Vi sätter oss på golvet, mitt emot varandra, och Jeanette börjar berätta om de utbildningar som hon gått, meditation, livet och konsten att hitta sig själv och sin inre ro.
– Meditation handlar om att skapa energistrukturer, att kunna lugna sina tankar och få distans till saker och ting som snurrar och surrar. Genom att utveckla tysthetsmuskeln i det tredje ögat kan en öppna porten till sin inre värld. Det ger en kraft att ta sig an livet och dess utmaningar.

Idéer från Rudolf Steiner
I grunden är hon utbildad i psykologi och har arbetat som personalvetare. Men redan efter studierna kände hon att något saknades i hennes liv.
– I mångas ögon hade jag allt: jobb, bra utbildning och boende. Men det var något som saknades, jag hade tråkigt och tänkte: ska livet vara så här?
– Jag ville inte leva som alla andra, jag kände att jag var tvungen att följa mitt hjärta. Min spirituella resa började i Feng Shui men snabbt insåg jag att det var något annat jag sökte. Genom en utbildning i space clearing öppnades mina ögon för meditation och Clairvision Schools metoder, berättar Jeanette som säger sig ha funnit sin spirituella värld inom skolan.
– Clairvision School är just en skola där deltagarna tillsammans utforskar hur meditationen påverkar dem, skolans idévärld har sitt ursprung i antroposofen Rudolf Steiners lära om kroppen. Till skillnad från österländsk lära så saknar vi Gurus. Istället för att gräva i gammalt för att återuppleva minnen från tidigare liv
så arbetar vi inom Clairvision med att hitta orsaken till blockeringar, sår och trauman i kroppen och därmed få en läkning för att sen kunna hitta stillhet och ro i vardagen, förklarar Jeanette och påpekar att deras idé är att lära ut meditation för moderna människor.

Meditationskurs i Mårdshund
Jeanette är uppvuxen i Östersund, men har bott i Stockholm i omgångar. Sedan ett år tillbaka är hon åter på jämtländsk mark med bopålarna i Häljesund. Hon har sin syster i grannbyn Kvitsle och sin mor och far i Östersund. I villan bor hon tillsammans med sin sambo och en katt. Idag arbetar hon främst med kunder inne i Östersund och i Stockholm, men hon hoppas på att kunna ta emot kunder i hemmet.
I en tid då just tid är bristvara är det lätt att ställa sig frågan hur en människa som arbetar heltid, pendlar och har familj ska hinna med att meditera.
– Det behöver inte ta så lång tid, om meditation är något som passar för en människa så kan det vara nyckeln till kreativitet, struktur, effektivitet och ro. Det handlar om att träna sitt inre liv på samma vis som en tränar sin kropp för att orka, säger Jeanette och spår en framtid där det kommer att krävas fler pauser.
– Ser jag på hur många lever sitt liv idag, fyllt med intryck och tankar som hela tiden pockar på uppmärksamhet, då tror jag att människor behöver kunna stänga av tankarna och hitta kraft för att sedan skapa struktur. För den delen kanske en skogspromenad eller skogshuggning funkar lika bra. För dem som inte hittat sitt sätt att koppla bort tankarna så kan meditation vara värt att testa.
– Genom meditation har många hittat en ny väg i livet, omvärderat vad som är viktigt och vågat förändra en situation där stressen bryter ner en, säger Jeanette som under hösten haft prova-på-kvällar i Mårdsunds bystuga och nu planerar hon att ha en längre kurs under våren.
– Det verkar finnas ett intresse och det är ett bra sätt för de som vill prova om meditation är något för dem.

Jeanette mediterar. Foto: Björn Dahlfors

Jeanette mediterar. Foto: Björn Dahlfors

Jeanette bor vackert i Häljesund med utsikt över Storsjön och fjällen. Foto: Björn Dahlfors

Jeanette bor vackert i Häljesund med utsikt över Storsjön och fjällen. Foto: Björn Dahlfors

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Jeanette har nyckeln till livspusslet

 1. Jätte bra artikel.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an