Många kom till Arvesunds första julmarknad. Foto: Ulrika Staaf

Första julmarknaden i Arvesund blev en succé!

När man kom utifrån kylan och in i värmen på Arvesund bygdegård blev man välkomnad och bjuden på glögg och pepparkakor. Precis det man behövde för att bli lite varmare.

Där kunde man även köpa lotter och vinna priser som var indelat i vinster för vuxna och sen barn. Dessa priser hade föräldrarna i Kooperativet Halvöbarna ordnat.

17 utställare hade bokat bord och sålde sina egentillverkade alster, allt ifrån ljus i alla former och storlekar till luffarslöjd fanns att köpa och mycket ätbart som bröd, godis och olika ostar. Det fanns även stånd där man kunde köpa tjocksockar, mössor, AleoVera produkter och blomstergrupper som gick i julens tecken plus mycket mera.

Det serverades lunch- en härlig jultallrik, men julens alla läckerheter. Men var man sugen på att ta en fika fanns även den möjligheten att köpa hembakade krus med kaffe, te eller saft till.

Barnen på kooperativet sjöng för alla, de hade tränat in fyra julsånger och blev ackompanjerad av Folke Blom tre år på gitarr.

Även en kvartett bestående av Åse Bixo, sång, Maria & Lotta Henriksson, sång och Linn Lidén som spelade gitarr och sjöng, underhöll. De bjöd på fyrstämmig sång av välkända julsånger. Även de blev ackompanjerad av den nyblivna gitarristen Folke Blom tre år, som för dagen hade lånat systern Elise gitarr.

Efter vacker sång kom den efterlängtade tomten till alla barnens förtjusning och de fick en godisstrut var. Sen var lyckan gjord!

En underbar start på en fin tradition i Arvesund. Det kom uppskattningsvis ca 150 personer under dagen. Samarbetet mellan föreningarna på byn gjorde denna julmarknad möjlig. Det var Arvesunds Bygdegårdsföreningen, Ångaren Östersund och Föräldrakooperativet Halvöbarna som sammanstrålade och med det startades en framtida tradition.

Anordnarna vill tacka alla som kom och kommer att utvärdera och förbättra inför kommande års julmarknad. Alla förslag är välkomna!

http://vimmel.321an.se/#204

Text Ulrika Staaf
Bilderna i bildspelet är delvis tagna av Lovisa och Annika Vasiljev.

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an