Rebecca Eriksson Oviken som är leadsinger i orkestern Madiliene Foto Marlene Nilsén

Imagine Jämtland 2018-unga musiker

På fredag drar Imagine igång, denna musiktävling som förut hette Musik Direkt. Tävlingen arrangeras för att skapa bra spelningar för unga musikanter. Alla deltagare har 10 minuter på stora scenen på Storsjöteatern, och de får hjälp och coachning av professionella tekniker för att lyfta sitt framträdande så långt det går.

Musik Direkt startade 1986 och många av dagens stjärnor har stått på våra scener under åren; Malena Ernman, José Gozales och Laleh är bara några av dem. Arrangörernas fokus på utbildning, på gränsöverskridande mötesplatser och på hög teknisk kvalitet i ljud och ljus fortsätter att locka unga till Imagine – kanske är tävlandet inte det viktigaste, utan själva spelningen.

I Region Jämtland Härjedalen har 23 akter anmält sig i år, och dessa möts under 2 deltävlingar för att ta sig vidare till Regionfinal och i slutänden tävla om att representera vår region på Riksfestivalen i Uddevalla den 10-12 maj.

Våra regionala deltävlingar äger rum på Storsjöteatern kl. 18.30 den 16 & 17/3. Regionfinal på samma plats kl. 18.30 fredagen den 23/3. Entré 40 kr kan betalas med SWISH eller kontant i Storsjöteaterns kassa.

Alla kvällar kommer gästartister att spela under juryns överläggningar. Först ut den 16/3 är Hildur Höglind från Ronneby som nyligen släppt en kritikerrosad EP med egna tonsättningar. På lördagen den 17/3 spelar Jomount som är en ny spännande electronica-artist från Östersund. På Regionfinalen den 23/3 spelar av tradition fjolårets vinnare Trio On Hold.

På fredagen tävlar Early Groove, Moa Persson, Lil bro, Linneah Olofsson, Dans la lune, Madiliene, Liv & Tuva, Iris, Marcus Lundberg och metalbandet Reverie.

På lördagen tävlar Matilda Sundberg, Polaris, Elin Andersson, Matilda Landgren, Tim Ekstedt, The Blue Valentines, 2YOUNG, Carmen Soler, Klara Grönlund och Juvenile.

För mer info eller frågor ring eller mejla Mia Kempff, Imagine Jämtland, tel 0706671008 eller miakempff@hotmail.com

Välkomna!

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an