Jonas Eriksson Och Jesper Lindgren Foto Johanna Jonsson

Historien om Stjärnfall

Jesper Lindgren från Offerdal och hans kompis Jonas Eriksson från Hallen, båda  från gruppen Velvet Insane  hjälps åt att arrangera insamlingsgalan Stjärnfall. Jonas kom in som hjälp till Jesper 2013. Galan 2018 går av stapeln på ”Verket” lördag den 17 november kl 19!

Stjärnfall började år 2012 som ett slutprojekt som Jesper gjorde i ÅK 3 på gymnasiet.
Varför uppkom den då? Jo, en klasskompis hade precis gått bort i cancer och Jesper ville göra något för att visa att han brydde sig. Så därför skapades Stjärnfall. Den 20 december sattes galan upp på OSD i samarbete med Juliaresan. Artister på scenen den gången var:
Micke Mojo, 220 Volt, Mia Kempff m.fl.
Jespers dåvarande band Pure Faith uppträdde och deras konsert filmades och mejlades ut till managers, bokningsbolag och tidningar. En av dom som svarade var managern Michael Sundén. För att göra en lång historia kort så signade bandet honom och dom började jobba väldigt tätt. Samarbetet blev dock kort då Michael åkte i väg på en UK turné och där avled han på sitt hotellrum.Som en hyllning till honom tog Jesper upp bollen med Stjärnfall, för att återigen visa att han bryr sig.

Det var under den här tiden som jag, Jonas, och Jesper träffades och bildade Velvet Insane. Sedan 2013 så har jag hjälpt Jesper att jobba med galan. Vi tog en paus 2014-15 med galan för att fokusera 100% på vår musik och turnerandet. Vi tog upp bollen igen 2016 och har kört sedan dess.

Det som är kul med Stjärnfall, tycker vi båda, är att vi byter organisation varje år och väljer de som vi drivs av:

2012 – Barncancerfonden

2013 – Hjärt & Lungfonden

2016 – Kvinnojouren

2017 – FATTA

2018 – ÖSD Pride och RFSL, nu på lördag 17 november kl 19!

Vi har alltid väldigt roligt men det kan också vara slitsamt emellanåt då mycket jobb ligger bakom att det ska bli en så lyckad kväll som möjligt. Det har varit ett stort lärande också såklart, enormt lärande. Vi har verkligen fått göra en learning by doing. Galan har också utvecklat oss som människor och vänner.

Ganska fantastiskt att vi fått vara med om allt, skriver Jesper.

Alla människor och artister har alltid varit så fantastiska och stöttande men mest minnesvärda måste varit BROKA (Erica Skogen, Mia Kempff, Therese Olofsson mfl) som 2016 bildades för att uppträda på galan. Deras framträdande var enormt starkt och det bästa av allt är att i år så kommer dom tillbaka till galan, skriver Jesper.

Det finns många minnen. När vi till exempel, under förra årets gala, behövde åka snabbt genom stan till en musikaffär under soundcheck för att leta ett nytt trumset av ett specifikt märke. Som arrangör blir det mycket skratt, glädje och en och en annan tår. Det är en fantastisk upplevelse på många sätt!

På årets gala, den 17/11 på Verket i Östersund, uppträder bland andra:

Jens Hult

Magnus Schönberg

Anna Stadling

Broka

Bottleneck John

Med flera…

Konferencier: Fredrik Alverland, känd från lokalradion i Jämtland och även han med en viss anknytning till Hallen.

Text Jonas Eriksson och Jesper Lindgren

Foto privat

Jesper Lindgren från Offerdal och Jonas Eriksson från Hallen hjälps åt att arrangera välgörenhetsgalan Stjärnfall

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an