Trio on Hold Foto Privat

Regionfinal av Musik Direkt

Under lördagskvällen avgjordes Musik Direkt Jämtlands län när Regionfinalen gick av stapeln med buller och bång. 11 akter tävlade om vem som skulle få representera Jämtlands län på riksfinalen i Uddevalla under Imagine Sweden den 25–27 maj

Det blev en fantastisk kväll med musik för alla smaker och en engagerad publik som lyfte de unga musikanterna till höga höjder.

Juryn slet sitt hår och hade ett svårt jobb eftersom det var så jämn hög kvalitet på akterna, men de kom i alla fall till slut fram till ett resultat; Estrad Norr-priset – deltagandet vid riksfinalen – gick till Trio On Hold. Juryns motivering: För en lekfull musikalisk gestaltning med kärleksfull lyhördhet!

Publiken röstade fram pristagaren till Musikantenpriset: Jazzgruppen The Blue Valentines vann presentchecken på 3000 kr när sms-rösterna var räknade.

Och studieförbundet Sensus delade ut sitt inspelningspris till hårdrockande Infernum, med motiveringen: Bra energi – fett, tungt och tajt!

Nästa år ska Musik Direkt byta namn till Imagine Sweden, och Storsjöteatern lär byta skepnad i sin renovering. Men musiken är evig, så därför hälsar vi: På Återseende!

Mia Kempff       Musik Direkt Jämtlands län
Tel 0706671008

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an