Solveig Vidarsdotter signerade sin Nässelvrede i Östersund. Foto Kent Livendahl

Ny bok av Jämtlandsbördiga Solveig Vidarsdotter

Gäddede, Jämtland 2006
”Närpolisen Ingrid Kvarnberg har precis påbörjat sin semester och ägnar sig åt flugfiske i Kvarnbergsvattnet, när telefonen ringer och bryter tystnaden. Efter det korta samtalet inser hon att ledigheten kommer få lov att vänta. En berusad kvinna har hittat sin dubbelt så gamle make brutalt mördad i nässelsnåren utanför sommarstugan. Förutom att ha varit en framgångsrik företagare var den avlidne även moderat oppositionsråd i kommunen”…

Nu är Jämtlandsbördiga (Frostviken) författaren Solveig Vidarsdotter på föredrags- och signeringsturné med anledning av utgivningen av sin purfärska deckare ”Nässelvrede”. Här i Jämtland började hennes turné hos Radio Jämtland för intervju i fredags (25 mars) och på lördagen signerade hon sina böcker på Akademibokhandeln och Hübenettes där undertecknad träffade henne och köpte böcker. Turnén fortsätter vecka 13 med intervju i Radio Krokom på tisdag, signering på Norråkers lanthandel onsdag och på Bokhandeln Karamellen och ett föredrag på biblioteket i Strömsund på fredag. Jämtlandsturnén avslutas på lördagen med boksignering på Turistbyrån i Gäddede den första april. En vecka senare, 8 april är Solveig i Skövde och signerar sin bok på Akademibokhandeln där. Skövde är numer hennes bostadsort där hon även arbetar som sångpedagog.

”Nässelvrede” är Solveigs andra bok i genren. Den första heter Isvittring och gavs ut hösten 2013.
Vad tycker du om “Isvittring” ? frågade jag 321ans korrläsare och bokläsare Elisabet Livendahl.
– Mycket bra, bra språk, bra driv i handlingen och lokalt! Det tilltalar mig, fick jag till svar.

På sin hemsida www.vidarsdotter.se skriver Solveig Vidarsdotter att man nu kan köpa ”Nässelvrede” hos alla som säljer böcker på nätet och hos bokhandlarna.

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an