Mia, Justina och Peter in action!Foto Kent Livendahl

Mia Kempff Racing Team underhöll i Mörsil

”Detta är en glad blues” (Povel Ramel) vill man säga om många av Mias låtar i rock/pop/bluesgenren. Hennes texter, sång, spel, och utstrålning sprider verkligen glädje!!

Eftermiddagskonserten i Mörsil på Kretsloppshuset gjorde i alla fall den månghövdade publiken glad.

Med sina spelkompisar Jörgen Bergerstedt gitarr, Peter Noresson gitarr och Justina Lakin trummor visade Mia upp ett kunnande och en spelglädje som verkligen smittade av sig. Själv skötte hon basen och sjöng.

Mia är välkänd både runt om i landet och särskilt i Mörsil där hon har jobbat ideellt med föreningen.

Mia berättar att deras spelning offentligt med den nya uppsättningen var deras fjärde. Hon sa först tredje men fick protester från Peter Noresson som är från Hofors, som hävdade att de hade uppträtt där en gång också. Det lilla videoklippet som jag har lagt ut på facebook är från konserten och låten har Mia gjort och heter ”Svarta pengar”.

Hon berättade också att när de sammanstrålar: Justina Lakin från Stockholm och Peter Noresson från Hofors vill de ha flera gig bokade. Mia och hennes man Jörgen bor i Mörsil.

Det finns mycket mer att berätta om Mia, men det får jag återkomma till en annan gång.

Fakta från wikipedia: För den som inte direkt känner till Mia Kempff så ingick hon i musikgruppen Chattanooga som var en svensk popgrupp som bestod av systrarna Mia, Ackie och Clara Kempff, från Halmstad och noterades för listframgångar i Sverige under tidigt 1980-tal. Gruppen tävlade i den svenska Melodifestivalen 1982 med melodin ”Hallå hela pressen”, som slutade på fjärde plats. På försäljningslistorna för singlar placerade den sig som högst på andra plats för singlar i Sverige och på fjärde plats för singlar i Norge.

Melodin låg på Svensktoppen i åtta veckor under perioden 28 mars-16 maj 1982, med en tredjeplats den första veckan som bästa resultat där.

 

Mia Kempff Racing Team

 

Foto Elisabet Livendahl

Foto Elisabet Livendahl

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an