Ingegärd Granlöv från Mårdsund jobbar för barn i hela världen!

”Weinachten im Schukarton”Julklappar till barn i hela världen.

Ingegärd Granlöv från Mårdsund jobbar ideellt åt evangeliska kyrkan i Tyskland. Därifrån sänds julklappar till barn som annars inte får någon julklapp. Paketen (skokartongerna) skickas till barn i många länder, via de kyrkor som är anslutna till den väldsomspännande organisationen Operation Christmas Child.
Den finns dock inte i Sverige. Paketen från Tyskland skickas till kyrkor i Europa såsom Polen, Rumänien, Moldavien
, Ukraina, Vitryssland m. fl.

Varför gör du detta?

Det känns kul att kunna ge julklappar till barn som inte har det så bra, samtidigt som jag själv får en tankeställare vad bra jag har det.

Vad jobbar du med annars numera?
Jag jobbar fortfarande med beräkningar och vindanalyser för vindkraftprojekt. Är nu egen företagare, men arbetsuppgifterna är ungefär de samma som när jag var anställd. Projekten som jag arbetar med ligger i Sverige. Har prövat att få kunder även i Tyskland, men det har inte lyckats än. Jag arbetar både från Sverige och Tyskland. Det är inte så långt till Sverige ifrån där jag bor. Med bil tar det 5-6 timmar till Malmö.

När flyttade du till Tyskland?
I juni 2011.

Vad är Evangeliska kyrkan i Tyskland?
Det är samma protestantiska kyrka som vi har i Sverige, alltså som Svenska kyrkan.
Det är i år det 20:e året som denna verksamhet sker i Tyskland. Förra året samlades det in 359.000 färdiga julklappsskokartonger i Tyskland.

I julklappsskokartongerna är det en blandning av kläder, leksaker och godis. Allt ska vara nytt, inget begagnat och att allt är så, ska kontrolleras.

Kontrollen som jag var med på innebär att vi tittar igenom julklappsskokartongerna och kontrollerar att det är en mix av dessa saker och om något fattas har vi saker att komplettera med. Alla gör inte en skokartong färdig utan de kan också skänka en kasse med tex hemstickade schalar och mössor, och dessa saker använder vi att komplettera med.
När vår kontroll är klar packar vi i pappkartonger, ca 10 julklappsskokartonger i varje. Nästa dag kommer en långtradare och hämtar dom och kör till Berlin och därifrån lastas lastbilarna som kör ut till respektive land.

många julklapps-kokartonger blir det!

många julklapps-kokartonger blir det!

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till ”Weinachten im Schukarton”Julklappar till barn i hela världen.

 1. Det är alltid roligt att se och läsa om den givmildhet och det engagemang som fortfarande finns! Blir varm i kroppen och lite lättare till sinnet.
  Bra jobbat Ingegärd!!

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an