Viktigt “Politiker ska ägna sig åt att hjälpa dem i samhället som behöver stöd”

Under Miljöpartiets kommundagar i Sundsvall, då Carl Schlyter blev åthutad och tillsagd att hålla sig till partilinjen, sa han något viktigt. Politiker ska ägna sig åt att hjälpa dem i samhället som behöver stöd. De rika och friska klarar sig ändå.

Samma sak upprepade före detta språkröret Birger Schlaug i en TV-panel. Den rödgröna regeringen gör tvärtom. Myndigheterna har på bred front fått i uppdrag att dra in på kostnaderna för LSS-reformen. Det blev smärtsamt tydligt i tv-programmet Opinion live, där vi fick veta att en familj med ett sjukt barn som behöver tillsyn dygnet runt inte ska ha några assistanstimmar. Försäkringskassan överklagar till högsta instans. Samma med programledaren i Sveriges radio Katarina Hahr. Hon blev blind i 30-årsåldern, men utbildade sig och kunde med hjälp av ledsagare sköta ett kvalificerat arbete. LSS gav henne ett normalt liv. I juli 2015 fick hon ett rekommenderat brev från Försäkringskassan, där de slog fast att ”blindhet inte innebär några betydande svårigheter i den dagliga livsföringen.”

Vilket hån. Lars Stjenqvist som representerade kommunnivån svarade inte på hennes fråga: ”Hur skulle du ha tagit dig hit, om du varit blind?”

Fristående krönikör med egen spalt. Skriver också bokrecensioner och håller ett extra öga på kulturens värld.
E-post: info@321an.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Viktigt “Politiker ska ägna sig åt att hjälpa dem i samhället som behöver stöd”

  1. Felstavat namn! Stjernkvist heter han.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an