Ny regionindelning i Sverige

I början av 2000-talet pågick en debatt om fenomenet apatiska flyktingbarn. Barn som uppvisade något som benämndes uppgivenhetssyndrom.

Det kunde vara kopplat till väntan på uppehållstillstånd eller traumatiska upplevelser, barnexperter var oense om vad det handlade om. De barn som fick långvarig vård tillfrisknade men det fanns också exempel på barn som avvisades i sitt apatiska tillstånd. Uppdrag granskning och författaren Gellert Tamas engagerade sig i problemet och ställde sig på barnens sida. De var verkligen sjuka och inte som politikern Barbro Holmberg (s) tillsammans med psykologen Marie Hessle hårt drev, simulanter. Barbro Holmberg har varit både migrationsminister och generaldirektör för verket och senast landshövding i Gävleborgs län. Hon gjorde på mig ett mycket osympatiskt och oärligt intryck under den infekterade debatten och hon ger mig inga goda vibrationer när hon nu framträder som utredare i ny regionindelning av Sverige. Vårt län Jämtland och Härjedalen ska nu enligt hennes förslag uppgå i ett Stornorrland. De politiska partierna är oeniga om hur länet ska ställa sig. Tänk om vi hade haft samma sammanhållning som Halland, som absolut motsätter sig att uppgå i någon storregion. De vill fortsätta som egen region och säger bestämt ifrån.

Fristående krönikör med egen spalt. Skriver också bokrecensioner och håller ett extra öga på kulturens värld.
E-post: info@321an.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Ny regionindelning i Sverige

  1. Inte mycket talar för att en sådan skrivbordsprodukt skulle leda till något bra för befolkningen. Om det finns bevis, lägg fram dem och låt oss folkomrösta. Så stora omorganisationer måste förankras annars går det aldrig. Det bästa är att förändring sker nerifrån.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se