
Nobelfestligheter i Hallen ( med bilder)
Dagen före Nobelfestligheterna i Stockholm fixade barnen i Hallen sin egen Nobelmiddag med underhålllning, tal och dans!
Det var en föräldragrupp som organiserade festen, sponsrade av Trångsviken chark, Änge chark, Karl Ors Bua, Huså bröd och Jämtinger Bygg & Måleri. Åsa Lindman sponsrade med undervisning av barnen hur man ska servera och duka och uppföra sig vare sig man är servitör, servitris eller gäst.
Att lära eleverna ”vett och etikett” med ett så lustfyllt mål (fest) torde vara bra pedagogik!
Föräldrarna som lade ner sin själ för att förverkliga denna kväll var Tina Svendsen, Jennie Jämtinger och Jennie Molin.
Elever ur klass 6 ansvarade för serveringen. Gäster var elever ur högstadiet samt inbjudna lärare från Hallens skola.
Ungefär så här gick det till:
Gästerna anlände, efter bestyr i garderoben vidtog minglet med dricka och tilltugg.
Hovmästaren bjöd in tilll bords och det tog en stund innan alla hade hittat sin plats.
När allt skrapande med stolar upphört presenterades menyn.
MENYN
Förrätt: plocktallrik med dipp.
Varmrätt: Plommonspäckad karré med ostgratinerad potatisgratäng, Grönsallad.
Dessert: Chokladmousse med vispgrädde
Förrätten bars in och ett välkomstal med gemensam skål för Alfred Nobel hölls.
Huvudrätten bars in och medan den avnjöts fick vi, av Emma och Jonatan, höra ett föredrag om nobelpristagaren Selma Lagerlöfs liv och verk.
Fredrik Nilsson och Johan Svendsen sjöng och spelade en låt av nobelpristagaren Bob Dylan.
Efter det berättade Alwa om Bob Dylans liv och verk.
Efterrätten kom in och tacktal hölls. Middagen avslutades och efter det påbörjades underhållning med dans till orkestern ”Far From Home”. Orkestern blev snabbt populär och dansgolvet fylldes med ”fans”.
Hela evenemanget tog ca fem timmar och vid elvatiden på kvällen var det slut.

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.
Vilket strålande samarbete. Heja Hallen!