OBS! Sista anmälningsdag söndag 17 januari!!

MUSIK DIREKT

Nu har anmälningarna börjat droppa in till årets Musik Direkt, sista datum för att anmäla sig är på söndag den 17/1. Varje år deltar 3-4000 ungdomar i den här musiktävlingen som arrangeras av länsmusikstiftelserna runt om i landet. Syftet med Musik Direkt är att skapa speltillfällen och mötesplatser för det unga musiklivet. Årets deltävlingar äger rum på Storsjöteatern i Östersund under februari, regionfinalen är satt till söndagen den 3 april på samma plats.

I fjol höjde man åldersgränsen, så nu är tävlingen öppen för alla 13-21 år. Alla sorters musik är välkommen, så länge det finns någon som skapar musiken på scenen vid speltillfället. Juryn i Musik Direkt har ett uppdrag att för varje tävlande akt lyfta fram det som är ens styrkor, och att ge tips på vad en kan förbättra, alltså mer av att coacha än att bedöma. Det ingår också i juryns uppdrag att utse de akter som går vidare i själva tävlingen.

Musik Direkt är en del av internationella Imagine Festivals, som arrangerar liknande evenemang för unga runt om i världen. Våra länsvinnare 2014 var progressive metalbandet In Circles, de gick även vidare från riksfinalen till Imaginefinalen i Bryssel och vann hela tävlingen 2015. Genom åren har en stor del av Sveriges musikelit deltagit i Musik Direkt, tex Laleh, Amanda Jenssen, Timo Räisänen och Malena Ernman.

Anmälan gör på musikdirekt.se – Välkommen!

Mia Kempff, Musik Direkt Region Jämtland Härjedalen

Tel 0706671008

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se