Aska, Jonas och Fredrik underhöll i Mattmar! Foto Kent Livendahl

Folkmusik och Blues-Rock i bara strumplästen

Mattmar Loppis bjöd in till musikunderhållning och sedvanlig majbrasa på Valborgsmässoafton. När sedan Stenhammaren öppnade sina portar och erbjöd fika var saken klar.

Undertecknad och hustru Elisabet for dit. Majbrasan var lagom stor och folk samlades runt elden och minglade. När klockan blev 21 började underhållningen i skolans gamla gymnastiksal, nu iordninggjord med en liten scen och anpassad till musikunderhållning. Snyggt och med bra akustik. Skylten vid dörröppningen talade om att man skulle ta av skorna, därav rubriken.

Jonas Staf som driver MattmarLoppis har ambitionen att där erbjuda musikunderhållning en gång i månaden.

Musikgruppen, Berg och Dahl featuring Jens Gustavsson spelade blues-rock på ett suveränt och medryckande sätt. Gruppen Berg och Dahls medlemmar är Ulrika Persdotter Dahlberg, Ronny Dahlberg, Uffe Wahlsröm och Per Fröling. Extra medlem denna gång var alltså Jens Gustavsson. Av honom hade man chansen att inhandla hans senaste skiva, märk väl av vinyl. Kanske man måste inhandla en skivspelare också då? Kunde gått bra då vi var på ett stort Loppis skojade orkestern om.

RASK började underhållningen. Medlemmar är Jonas Staf, Aska Staf och Fredrik Emanulsson och gruppen spelade egengjord musik, troligen komponerad av Jonas. Folkmusik-stuk. Med tanke på att musikanterna bara hade haft tid att öva ihop sig en och en halv vecka, enligt Jonas, gjorde man ett bra framträdande som smakar mer.

Otroligt bra jobbat allihop som skapade en trevlig kväll åt de som vågade sig dit.

Gruppen Berg och Dahl med Jens Gustavsson

Gruppen Berg och Dahl med Jens Gustavsson

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Sagolik pepparkakskyrka

  På terapin uppe på Bjurgården lottades det i år ut en sagolik pepparkakskyrka gjord av Annmarie Eriksson. Lägg märke till alla detaljer. God Jul!

 • Velvet Insane med nya singeln “A Brand New Day”

  Velvet Insane har funnits sedan 2013 och bildades i samband med insamlingsgalan Stjärnfall. ‘A Brand New Start’ är första singeln från nya skivan som är den andra i ordningen. Skivan […]

 • Fredagen den 13e och Lucia

  Lucia är en högtid som firas den 13 december, samt namnet på högtidens huvudperson. I Sverige markerar lucia tillsammans med advent inledningen på julfirandet. Den svenska Lucian är en blandning av både förkristna och kristna figurer […]

 • HBIS startar redaktion för Hallen/Marbykrönikan

  I oktobers upplaga av ”Det händer i Hallenbygden” skrevs det om att en sådan redaktion skulle bildas vid ett möte den 13 november på Allhuset, men tyvärr kom det ingen. […]