Bilden är från keela.se

Britt kommenterar: Olof Palme, fredskämpe och vapenhandlare

ETC har gjort en fiktiv intervju med Olof Palme, där svaren är hans egna ord.

Vad säger du om vinster i välfärden?

  • Vi bör säga nej till nedrustning av den offentliga sektorn till förmån för kommersiella alternativ. De funktionshindrades, de äldres, de sjukas behov, kan aldrig lösas av affärsmän. Behoven av vård och omsorg kan bara mötas genom en organisation som kontrolleras av medborgarna själva.

Vad hoppas du att eftervärlden tänker om dig?

  • Det har jag aldrig funderat på. Och jag hoppas att jag, ända till mitt sista andetag inte tänker på det. Samma ögonblick som människor tänker på sina eftermälen så blir de rädda, och förlorar sin vitalitet. Vi är dömda att leva här på jorden och måste göra livet så anständigt som möjligt. Detta är grunden för hela min ideologi.

Det var bara ett par av de frågor med anknytning till dagens politiska situation som tidningen ställde.

Jag är särskilt förtjust i svaret på den andra frågan som handlar om hans ideologi. Den var fin. I handling stämde det inte alltid. Han var fredskämpe och vapenhandlare, hur går det ihop? Han ljög ogenerat i bordellaffären. Men som politikertyp är han saknad av mig.

Fristående krönikör med egen spalt. Skriver också bokrecensioner och håller ett extra öga på kulturens värld.
E-post: info@321an.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

En kommentar till Britt kommenterar: Olof Palme, fredskämpe och vapenhandlare

  1. Det är märkligt hur mordet fortfarande fascinerar så långt efteråt. Leif GWP pysslar med kulorna, någon annan säger att mördaren var en van skytt som kunde hantera vapnet. Just det, därför är Christer P uträknad. En vältränad person enligt vittnen. Det bästa vore om alla som vet sanningen berättade den.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se