Elin och Anna hade fullt upp med att servera besökarna!! Foto Kent Livendahl

Skördefest på Fjöset i Myckelåsen

I fjol hade många hörsammat Fjösets inbjudan att komma och se den imponerande gården. Då gick evenemanget under namnet ”ÖPPET HUS”. I samma anda och med samma upplägg ordnades i år en så kallad ”SKÖRDEFEST”.

– I år var vi bättre förberedda, berättade Mikael Eriksson, åtminstone vad gäller det lekamliga till besökarna. I fjol tog både varmkorv, kaffe och bullar slut på någon timme. I år räknade vi med ca 400 besökare och laddade upp ordentligt. Nu ser vi att det inte var en tillfällighet att så många kom ifjol; i år har vi haft en strid ström av besökare från det att vi öppnade kl 10 till stängning 17. Ja, den första kunden kom redan tjugo i 10, faktiskt! Till nästa år kanske vi kan utvidga antalet gästentreprenörer? Det saknas kanske morötter och potatis på en skördefest?

Under 2012 byggdes en lösdriftshall för ca 230 djur (nöt). Hallen är isolerad med automatisk utfodring och utgödsling. På övervåningen finns ett loft på 300m2 med en konferenslokal och kontorsutrymmen. Parkeringsplatsen, som gjordes i ordning (för öppet-hus-dagen i fjol) på lägdan mitt emot lösdriftshallen, var avsedd för ca 60 bilar och den var smockfull mest hela dagen. I år har man byggt ut den en del och ändå har den varit fullbelagd stora delar av dagen.

Varannan timme guidade Patrik Agerberg och Mikael Eriksson besökarna runt gården. De kunde också träffa Leif Eriksson, firma Snickarglädjen, som visade bla sina djurskulpturer av trä som han nu får beställningar på från hela Sverige! Bredvid honom stod Ewa Andersson som på hobbybasis skapar mycket goda smaksättare, godis och tesorter utifrån vad naturen producerar, till exempel av blommor från tall och gran med mera. Ewa är hyresgäst på Månsgården, har sitt arbete i Östersund och är född i Polen. Man kunde även få se vävda mattor mm som tillverkats av Anita Klaesson. Välje Getgård med matte Marléne Ljungdahl var på plats med några getter. Jessica Lidenfeldt från grannbyn Storåsen var där och visade vad Storåsen Blommor & Design har att erbjuda.

Sammanfattningsvis kan man säga att evenemanget var en succé med folk som kom under hela dagen mellan kl 10 och 17! Folk träffades, fikade, blev förevisade gården och trivdes!

Både Patrik och Mikael har tidigare haft ”vanliga” jobb på andra håll i Sverige innan de flyttade hem och tillsammans satsade på denna gigantiska verksamhet som är på god väg att lyfta området till oanade höjder med sina framtidsvisioner. Mikaels familj består av Anna Borg och två döttrar. Under yrkesperioden innan flytten hem till Myckelåsen jobbade Mikael bla som flygtekniker. Patrik, utbildad maskiningenjör, har jobbat på Volvo Cars som projektledare i tio år och som konstruktör på Genetech i två år. Patrik har också familj, två barn med hustrun Elin, född Eriksson, uppväxt i Hallen.

 

 

 

Mikael Eriksson Foto Anna Persson

Mikael Eriksson
Foto Anna Persson

 

 

Välje Getgård var på plats! Foto Kent Livendahl

Välje Getgård var på plats!
Foto Kent Livendahl

 

Utsikt över kossorna från loftet! Foto Anna Persson

Utsikt över kossorna från loftet!
Foto Anna Persson

 

Lång kö till fikat! Foto Kent Livendahl

Lång kö till fikat!
Foto Kent Livendahl

 

Skribent, fotograf
Telefon: 073-1821388

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an