Gunnar Cogrell möter riksdagspolitikern Kalle Olsson och pratar om nedläggning av LKC i Östersund. Fotomontage. Foto: Riksdagen och Björn Dahlfors

Radio 321: Kalle Olsson oroas över att LKC läggs ned

Gunnar Cogrell har träffat riksdagspolitikern Kalle Olsson (s) för att prata om att LKC i Östersund läggs ner.

Riksdagsledamoten och socialdemokraten Kalle Olsson oroas över att Länskommunikationscentralen i Östersund ska läggas ned och ersättas av en regional kommunikationscentral i Umeå. Tidigare har 321an berättat om fjällräddaren Rickard Svedjestens farhågor inför förändringen och han får nu medhåll av Kalle Olsson.
– Jag delar Rickard Svedjestens oro, det kommer att försvinna mycket kompetens när LKC läggs ner. Jag tror att det kommer påverka fjällräddningens och polisens möjlighet att göra ett bra arbete. Vi får verkligen hoppas att ingen kommer att mista livet på grund av att den nya organisationen, säger Kalle Olsson som tycker att det är synd att frågan inte kom upp till debatt tidigare.
– Detta är en process som pågått i flera år, redan 2012 fattade riksdagen ett beslut om att göra om landets 21 länspolismyndigheter till en myndighet. Då tillsattes en utredning som nu genomförs. Det som nu sker med landets Länskommunikationscentraler är en del i det projektet. När jag kom in i riksdagen för två år sedan fick jag veta att processen redan hade kommit så långt att det inte gick att hejda. Jag tycker att det är synd att ingen drog i nödbromsen tidigare så att frågan hade kunnat debatteras offentligt för några år sedan, säger Kalle Olsson som också påpekar att det är viktig att han som politiker och andra engagerade håller koll på vad som sker och rapporterar när något går galet.
– Nu måste vi kräva att det sker utvärderingar löpande samtidigt som vi är duktiga på att uppmärksamma de problem som uppstår.

Lyssnar på hela intervjun

 

Skriver, filmar och gör radioreportage.
E-post: mediavargen@live.se

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se