Marcus Byman är nominerad i kategorin Årets unga företagare. Åsa och Mats Gustafsson som driver lantgård i Yttergärde är nominerade i kategorin Årets gröna guld. Kretsloppshuset med Ann-Christin Engberg, Felicia Ovin och Christel Kampa-Olsson är nominerad till Årets hållbara företag. Foto: Guldgalan

Många med koppling till 321an nominerade på Guldgalan

Tre av de nominerade till priser vid årets upplaga av Guldgalan har koppling till byarna vid 321an. 

Med knappt tre veckor kvar till årets upplaga av Guldgalan är nu de nominerade presenterade. Guldgalan hyllar handlingskraften och företagsamheten i Jämtland och Härjedalen. Tre av galans nomineringar har kopplingar till byarna längs 321an. I kategorien Årets gröna guld, som tidigare vunnits av Fjöset Utveckling AB och Trägsta Mjölkgård, är Yttergärde Lantbruk med syskonen Åsa och Mats Gustavsson nominerade. Marcus Byman som tidigare vd för Ovikenbolaget är genom sitt nya engagemang i Klövsjös restaurangvärld nominerad i kategorin Årets unga företagare. I kategorin Årets hållbara företag är Kretsloppshuset i Mörsil nominerad.

Under guldgalan delas det även ut priser i kategorierna: Årets företagare, Årets Hälsoföretag, Årets Innovatör, Årets entreprenör, Årets IT-entreprenör, Årets tursimföretagare, Årets tillväxtföretag och Årets marknadsförare. Under galan delas det även ut tre andra priser: Sven O Perssons hederspris, Peak Innovation Award och Swedavias exportpris.

Läs mer om alla nominerade med kopplingar till 321an här nedan.

Årets gröna guld | Syskonen Åsa och Mats Gustafsson, Yttergärde Lantbruk
På Yttergärde Lantbruk utanför Oviken drivs mjölkproduktion i lösdrift med 65 kor i ett odlingslandskap med tidlös skönhet.
Åsa och Mats Gustafsson är två av syskonen i det familjeägda företaget. Åsa har under tio år tagit emot skolklasser på gården för att ha undervisning och samtidigt lära om lantbruk och hur mat produceras. Mats driver ett konsultföretag för biogasteknik och byggde en av Norrlands första biogasanläggningar. Syskonens företagande rymmer engagemang utöver det vanliga för både människa och miljö.

Årets hållbara företag | Kretsloppshuset Mörsil
Sedan 2012 äger Ann-Christin Engberg, Felicia Ovin och Christel Kampa-Olsson tidigare föreningsdriva Kretsloppshuset i Mörsil, med restaurang, café, butik, mathantverk och konferensverksamhet. De har förflyttat ett ideellt initiativ till en affärsmässig verksamhet – utan att tumma på grundkonceptet.
Med sinne för ekonomi och strategi har de utvecklat hållbara vägar. De skyndar långsamt men målmedvetet mot en växande verksamhet som alltid ska vara hållbar – socialt, miljömässigt och ekonomiskt.

Årets unga företagare | Marcus Byman, Klövsjöfjäll och Fäbodkrogen restauranger
Efter många år inom folkparks- och nöjesbranschen driver Marcus Byman idag Klövsjöfjäll Restaurang & Bar samt Fäbokrogens Restaurang och Bistro i Klövsjö tillsammans med Rikard Backskog.
Förutom att vara engagerad i utvecklingen av besöksnäringen och kulinariska upplevelser arbetar Marcus även med projektledning av event och produktioner i närområdet och regionalt. Målet är att vidga säsongerna så att all personal kan helårsanställas – även på ett resmål som förknippas med vinterturism.

Tidigare reporter och fotograf.
E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an