Julia Lindqvist och Dion Pretorius med prisutdelaren och barnprogramledaren Eva Funck-Beskow. Foto Petra Törnlöf

Forskarhjälpen, Appjakten (I Stockholm)

Tjena Julia Lindqvist och Dion Pretorius här!

Vi i Hallens kyrkskola har under höstterminen varit med i en tävling där vi hjälpte forskare från Stockholms universitet. Denna tävling gick ut på att vi skulle komma på en ny egen app till telefonen, söka fakta om datorns utveckling och skriva om en/flera Nobelpristagare i teknik. Det var ett samarbete med Nobelmuseet, Stockholms universitet, SICS, forskarhjälpen, Mobile Life och SSF.

Högstadiets elever blev indelade i grupper två och två som vi skulle jobba under terminen. Den gruppen skulle intervjua sex stycken personer om deras appar och app-användning. Dessa intervjuer skickade vi sedan in till forskarhjälpen så de kunde se vilka appar som var vanligast, ovanligast och populärast. Vi jobbade med att göra planscher som var inspirerad av appen som vi kom på. När planscherna var klara så var det en av de 15 planscherna som skulle representera skolan i Stockholm på Nobelmuseet. Dom två som fick åka ifrån Hallens kyrkskola var vi, Dion och Julia. Vår app var en nöjesapp där man skulle kunna skapa sina egna emojisar.

I Stockholm så fick vi träffa folk från de andra 24 skolorna och så fick vi lyssna på föreläsningar om programmering och robotar. Man fick gå och kolla på de andras planscher och man fick fråga hur de hade tänkt när de kom på sin app. I slutet av dagen så var det prisutdelning på den plansch som fick folkets röster, bästa app och bästa plansch. På folkets röster så kom vi i Hallen 5 av 25 skolor. Som pris fick vi vår plansch på ett kvalitetspapper, diplom, pepparkaksdeg och pepparkaksform samt nobelpriser i form av choklad.

Text Julia Lindqvist och Dion Pretorius

E-post: info@321an.se | Telefon: 0643-30 000

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se