Visa upp dina bästa ögonblick från Jämtland

Ingen kan bättre beskriva vad som finns att uppleva i Jämtland Härjedalen än lokalbefolkningen. Genom den nya digitala tjänsten ”Swedish Moments” vill nu Jämtland Härjedalen Turism (JHT) engagera alla som bor i Jämtland Härjedalen att dela med sig av sina mest minnesvärda stunder. ”Swedish Moments” är en satsning som JHT gör tillsammans med bland annat VisitSweden i syfte att locka fler besökare till den svenska naturen under barmarkssäsongen.

Våra bästa dagar minns vi inte främst på grund av vad vi gjorde eller när vi gjorde det, vi minns de ögonblick vi upplevde. En kort eller längre stund, som gav oss en känsla vi aldrig skulle glömma. Det är dessa ögonblick, stora som små, vi tar med oss hela livet samtidigt som vi ständigt letar efter nya.

Nu går JHT i partnerskap med VisitSweden ut på jakt efter ögonblick i Jämtland Härjedalen för att sätta regionen på kartan i den nya satsningen ”Swedish Moments”. Alla ögonblick laddas upp på en ny webbsida, där de sedan visas upp för potentiella turister från Norge, Danmark, Tyskland och Nederländerna. De mest inspirerande ögonblicken kommer att attrahera många besökare till platsen och därför hoppas JHT på engagemang från jämtar och härjedalingar.

– Vi är många som är stolta över att bo i Jämtland Härjedalen och älskar den livskvalitet som finns här. Nu har vi tillsammans chansen att visa upp platserna och stunderna vi gillar bäst för miljoner potentiella resenärer och väcka deras intresse att komma hit. För mig blir en galopptur i månskenet ett givet ögonblick att ladda upp, säger Karin Gydemo Grahnlöf, projektchef på JHT.

Den nya digitala satsningen får redan nu stor uppmärksamhet på de fyra marknaderna, där reklamfilmer rullar i TV och annonser fyller tidningarna. Kampanjen förväntas också skapa ett stort engagemang i sociala medier. Alla som tar sig till webbsidan får ta del av mängder av ögonblick upplevda runt om i Sverige, men också få förslag på boende och aktiviteter i närheten av respektive ögonblick. Kampanjen syftar till att ge Sverige en ökning av antalet bilburna turister med intresse för den svenska naturen.

2013 blev ett rekordår för Sverige, då antalet övernattningar från utlandet ökade med 1 procent. Målet med ”Swedish Moments” är att öka antal besök av barnfamiljer samt äldre par som reser utan barn med 3 procent per år till och med 2016.

–  Turism ger stora intäkter till Sverige och det har gått bra för internationell turism de senaste åren. Men det finns en fortsatt stor potential. Inom målgruppen för den här kampanjen finns sammanlagt 9 miljoner resenärer som kan tänka sig att resa till Sverige, fortsätter Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

Kampanjens hemsida: www.swedishmoments.se

Här laddar du upp dina ögonblick: my.swedishmoments.se 

Skribent, videoreporter, fotograf och allt-i-allo.
E-post: per@321an.se | Telefon: 070-535 65 20

Gillade du denna artikeln?
Stöd gärna 321an.se genom att bli månadssponsor eller genom att Swisha valfri summa till 123 311 38 18.

Vad tycker du?
Senaste nyheterna på 321an.se

 • Boksläpp på Gammalgården

  Här är boken för er som har ett intresse av släktforskning, byforskning eller bara är nyfiken på historia i Marby socken. Det är Kjell Arnlo, Monica Pettersson och Arne Wall […]

 • Park i Hallen

  Den planerade parken i Hallen som Årehus skulle varit klar med till sommaren är starkt försenad. Svårighet att få fram entreprenörer och material uppges ha satt käppar i hjulen, men […]

 • Åre bästa kommun i Jämtland-Härjedalen

  I sexton år har tidningen Fokus rankat Sveriges kommuner. Med över 360 faktorer i botten är det Sveriges mest ambitiösa jämförelse. Överst på årets prispall står Lomma, med Nacka och […]

 • Velvet Insane släpper ny singel den 11/6

  Nu på fredag 11/6 släpper Velvet Insane den 2a singel från kommande albumet ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit”.  Velvet Insane är tillbaka med bandets andra singel och musikvideo ”Sound of […]

Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an
Annonsera på 321an